Loading icon

På Kreta - for at stifte bekendtskab med den minoiske civilisation

Fra nu af vil rejsende på Kreta blive endnu mere interessante. For nylig blev det første arkæoastronomiske center i Europa åbnet her. Arkæoastronomi er en videnskab, der studerer oldtidens menneskers liv og liv i forhold til deres astronomiske viden. Forskere siger, at gamle mennesker viste stor interesse for himlen og himmellegemer, hvilket blev afspejlet i deres liv generelt. Dette er, hvad centerets museumsudstilling fortæller om.

Oprettet på initiativ af Minas Tsikritsis, en arkæolog og forsker i den minoiske kultur, ligger det i det fjerneste punkt i sydlige Greece , i Sitia kommune, på den lokale havns territorium.

Dette er en unik turistdestination, som ikke har nogen analoger nogen steder i Europa og meget få i verden. Centret, det første af sin art, bliver et referencepunkt, et springbræt for fremkomsten af ​​følgende institutioner af denne type. Ifølge videnskabsmanden er hovedmålet for Cretan Archaeoastronomy Center at udbrede, popularisere og dyrke indbyggernes interesse for den minoiske civilisation, der eksisterede på jorden i 2700 f.Kr. Dette er en af ​​de ægæiske civilisationer på øen Kreta, antikkens forløber.

Det er stadig stort set et mysterium, som forskere fra hele verden stræber efter at løse. Og jo flere mysterier, jo mere interessant. Centret udstiller genstande, der er omkring seks tusinde år gamle. I det meste af deres eksistens lå de i jorden, begravet under civilisationens ruiner. De demonstrerer forbindelsen mellem det antikke Grækenland og tidligere kulturer med videnskab. En af udstillingerne er en minoisk matrix, der blev opdaget i 1898 på det vestlige Kreta.

Dette vidunder af forhistorisk teknologi anses for at være verdens første analoge computer. Sandt nok består den ikke af jern og mikrokredsløb, men af ​​sten.
For klarhedens skyld er der ved siden af ​​matrixen en moderne computer, der forudsiger fremtidige måneformørkelser og viser månens bane. Et andet aktiv ved den minoiske civilisation er pan-formede fartøjer.

Disse simple enheder dateres tilbage til 2700 f.Kr. e. Minoerne brugte dem som kalendere, der bestemte positionerne for planeterne og Solen. Også i midten kan du se eksempler på kretensisk skrift.

Der er kretensiske hieroglyffer, lineære bogstaver A og B, Phaistos-skiven. Alt dette er yderst interessant og informativt både for dem, der er interesserede i astronomi og for lægmanden.

Guided tours & Day trips in Heraklion

Crete economy car rentals