Loading icon

Nordlig Økumene

Iceland er placeret på en ø, der er af vulkansk oprindelse. Der er mange vulkaner her, hvoraf mange er aktive! Iceland er et unikt sted på jorden, hvor ild, is og sten stadig kæmper indbyrdes. Når du bevæger dig langs Islands smalle veje, brolagt med vulkansk grus, føler du først, at du er på Månen, derefter på Mars, og så befinder du dig i en verden af ​​vidunderlige vandfald, hvor Ringenes Herre bor.

Ruten rundt om Island kombinerer alle de bedste monumenter fra islandsk natur, som er tilgængelige for den gennemsnitlige person. Ikke langt fra Reykjavik (hovedstaden i Island) ligger Tõngvellir National Park, som er under UNESCOs beskyttelse. Dette plateau er placeret på det sted, hvor der var en kraftig kollision af to litosfæriske plader - den amerikanske og den eurasiske. Høje stenstykker knækkede på midten, som om de havde åbnet vejen for jætterne. I bunden af ​​klippen er der en majestætisk sø, fra hvis dybder stentoppe bryder ud.

Det Gyldne Gulfus-vandfald rammer med sin kraft: Hita-floden falder ind i en 70 m kløft, som strækker sig i kaskader i omkring 2500 m.

Island har en fantastisk dal af gejsere. Dette er en slags platform, hvor det underjordiske liv konstant syder. De stærkeste gejsere kaldes Geysir og Strokkur-brødrene. Hvert 10.-15. minut kaster kilder til glæde for mennesker springvand med varmt vand op i luften.

Island har et fremragende program af økologiske ture: Der kan du se majestætiske hvaler, tage på rafting på Hvita-floden, og en betagende tur gennem det øde nord vil næppe efterlade dig ligeglad. Og det er fra Island, du nemt kan komme til det utilgængelige Grønland uden visum.

Utroligt i dens skønhed er Blue Lagoon SPA-komplekset blevet et symbol på Island. Selve stedet er bare genialt. Midt i mørkegrønt mos indånder vulkansk lava, blå pools damp. Termisk havvand er et unikt fænomen i sig selv, da det er så mættet med silicium, at det sætter sig på bassinets kanter med en hvid belægning. Lerets særlige karakter gør huden til fløjl, og de er også fremragende til behandling af hudsygdomme. Damp hvirvler konstant over lagunen, og samtaler på mange verdenssprog høres.

Turistsæsonen i Island starter i juni og topper i august. Hvis himlen er klar og klar, kan du beundre det majestætiske nordlys!

Natteliv på Island koger i stilfulde natklubber - hvor mange mennesker fra hele verden kommer for at slappe af - fordi resten er meget behageligt og, vigtigst af alt, sikkert - sådan er reglerne.

De færreste kender det, men hovedstaden i Iceland er den nordligste hovedstad på vores planet. Hvis du vil besøge kanten af ​​jorden - det nordlige Oikumena er meget gæstfrit!