Loading icon

Noordelijke Oecumene

IJsland ligt op een eiland dat van vulkanische oorsprong is. Er zijn hier veel vulkanen, waarvan er vele actief zijn! IJsland is een unieke plek op aarde waar vuur, ijs en stenen nog steeds onderling vechten. Als je je voortbeweegt over de smalle wegen van IJsland, geplaveid met vulkanisch grind, waan je je eerst op de maan, dan op Mars, en dan bevind je je in de wereld van prachtige watervallen, waar The Lord of the Rings woont.

De route rond IJsland combineert de beste monumenten van de IJslandse natuur die toegankelijk zijn voor de gemiddelde persoon. Niet ver van Reykjavik (de hoofdstad van IJsland) ligt het Tõngvellir National Park, dat onder de bescherming van UNESCO staat. Dit plateau bevindt zich op de plaats waar een krachtige botsing plaatsvond van twee lithosferische platen - de Amerikaanse en de Euraziatische. Hoge steenfragmenten braken doormidden, alsof ze de weg voor de reuzen hadden geopend. Op de bodem van de klif is er een majestueus meer, uit de diepte waarvan steenpieken uitbreken.

De Golden Gulfus-waterval slaat toe met zijn kracht: de Hita-rivier valt in een 70 m lange kloof, die zich in cascades uitstrekt over ongeveer 2500 m.

IJsland heeft een verbazingwekkende vallei van geisers. Dit is een soort platform waar het ondergrondse leven constant bruist. De sterkste geisers worden de broers Geysir en Strokkur genoemd. Elke 10-15 minuten werpen bronnen, voor de vreugde van mensen, fonteinen van heet water in de lucht.

IJsland heeft een uitstekend programma van ecologische reizen: daar kun je majestueuze walvissen zien, raften op de Hvita-rivier en een adembenemende tocht door het verlaten noorden is zal u waarschijnlijk niet onverschillig laten. En vanuit IJsland kun je zonder visum gemakkelijk het ontoegankelijke Groenland bereiken.

Ongelooflijk qua schoonheid, het Blue Lagoon SPA-complex is een symbool van IJsland geworden. De plek zelf is gewoon briljant. Te midden van donkergroen mos, vulkanische lava, ademen blauwe poelen stoom. Thermaal zeewater is op zich een uniek fenomeen, omdat het zo verzadigd is met silicium dat het zich met een witte coating op de randen van het zwembad nestelt. De speciale aard van de klei maakt de huid fluweelzacht en ze zijn ook uitstekend geschikt voor de behandeling van huidziekten. Stoom wervelt constant over de lagune, en gesprekken in vele talen van de wereld zijn te horen.

Het toeristenseizoen in IJsland begint in juni en piekt in augustus. Als de lucht helder en helder is, kun je het majestueuze noorderlicht bewonderen!

Het nachtleven in IJsland kookt in stijlvolle nachtclubs - waar veel mensen van over de hele wereld komen om te ontspannen - omdat de rust daar zeer comfortabel en vooral veilig is - zo zijn de regels .

Weinig mensen weten het, maar de hoofdstad van IJsland is de meest noordelijke hoofdstad van onze planeet. Als je de rand van de aarde wilt bezoeken, is het noordelijke Oikumena erg gastvrij!