Loading icon

Rigt amalgam af Indiens fortid og nutid

India er et land med historisk og kulturel mangfoldighed, som afspejles i dets større byer. Der er masser af byer, der tilbyder noget for enhver smag, lige fra kunst og kultur til sport og shopping. Hver enkelt har en unik historie og kultur, som du kan udforske under dit besøg. Den bedste måde at udforske Indien på er ved at leje en bil, som er tilgængelig direkte i lufthavnen. Du bestiller f.eks. flybilletter til  Indira Gandhi International Airport og lige dér you can book a rental car også. Det giver dig frihed til at gå hvorhen og hvornår du vil, uden at skulle bekymre dig om offentlig transport eller taxaer. Du vil være i stand til at se seværdigheder, der ikke er let tilgængelige med andre transportmidler, såsom naturreservater og nationalparker.

Agra

Agra er en by ved bredden af floden Yamuna i den nordlige delstat Uttar Pradesh, Indien. Det er et stort turistmål på grund af dets mange monumenter, især Taj Mahal. Byen blev grundlagt af Khilji-dynastiets hersker Ala-ud-din Khalji som en militærkoloni og blev senere et vigtigt administrativt centrum. Agra Fort blev bygget af Akbar på dette tidspunkt som en del af hans strategi for at holde adelsmænd ved hånden og samtidig holde dem væk fra deres hjemlige områder, hvor de kunne planlægge mod ham; det forblev en vigtig militærbase indtil efter uafhængigheden, da det blev et våbenlager til opbevaring af våben brugt under Indiens krig med Kina i 1962.

Anjuna

Anjuna er en landsby i det nordlige Goa, Indien og er kendt for sine strande og som et sted for trance- og elektronisk musikfester. Det er også kendt for sit loppemarked om søndagen, når folk fra hele Indien kommer til denne strandby for at købe deres varer.

Bangalore

Bangalore er hovedstaden i Karnataka, en stat i det sydlige Indien. Det er også kendt som Indiens Haveby og Indiens Silicon Valley. Byen er blevet omtalt som "Pub City", fordi den har flere pubber pr. kvadratkilometer end nogen anden by i verden!

Hampi

Hampi er en landsby i Karnataka, Indien. Det er stedet for ruinerne af Vijayanagara, den tidligere hovedstad i Vijayanagara-imperiet. Imperiet blev etableret i 1336 af Harihara I og hans bror Bukka Raya I, som flyttede deres hovedstad fra det nærliggende Belur til denne dengang afsides beliggenhed. Byen blev hurtigt en af Indiens største byer med digtere som Mahakavi Kalidasa, der i høj grad bidrog til dens kulturelle udvikling; det var dog først i 1565, da kejser Krishna Deva Raya kom til magten, at Hampi virkelig blomstrede som et vigtigt center for handel og handel.

Jodhpur

Jodhpur er den næststørste by i den indiske delstat Rajasthan og det administrative hovedkvarter for Jodhpur-distriktet. Den er også kendt som "Solbyen" for det lyse, solrige vejr, den nyder godt af hele året. Byen blev grundlagt i 1459 af Rao Jodha (1459-1510 e.Kr.), som var en Rajput-høvding i Pali-distriktet nær Jodhpur og forenede forskellige andre uafhængige kongeriger i én stat kendt som Marwar eller Jodhpur-staten under sig selv som dens første hersker.

Jodhpur ligger langs et plateau mellem to floder - Sardar Sarovar på henholdsvis nord og Banas på syd- og vestsiden; begge flyder fra øst til vest, før de slutter sig til hinanden i landsbyen Mokalsar nær Ramdevra Temple Complex i Kailashpuri tehsil, hvorefter det flyder længere mod vest og bliver det berømte flodnavn Sardar Sarovar (Sardar betyder øverstkommanderende general).

Kochi

Kochi er en by i staten Kerala, Indien. Det er den mest folkerige by i Kerala og den femte mest folkerige by i Indien. Kochi har været en international handelshavn siden umindelige tider, og den blev styret af mange gamle kongeriger som Cheras, Ay-kongeriget og Cochin-riget, der regerede herfra. Faktisk var det under portugisisk styre, at dette sted blev populært som "Cochin". Navnet 'Kochi' henviser til dets grundlægger Raja Marthanda Varma, som etablerede sit kongerige her efter at have besejret kong Zamorin (konge af Kozhikode).

Mumbai

Mumbai er hovedstaden i Maharashtra og ligger på vestkysten. Det er også Indiens finansielle hovedstad, såvel som dens største by. Mumbai har været en af de mest besøgte byer i Asien siden 2010 og har modtaget over 14 millioner internationale turister årligt (den højeste blandt alle byer i Indien). Byen huser nogle af Indiens top 20 største virksomheder målt efter omsætning; disse omfatter Larsen & Toubro, State Bank of India, Tata Group og Reliance Industries Limited.

New Delhi

New Delhi er Indiens hovedstad. Det er en planlagt by, hvilket betyder, at den er designet af folk, der ønskede at bygge et nyt, bedre sted for alle at bo i. New Delhi er også den største by i Indien – den har mere end 1 million mennesker, der bor der!

New Delhi er kendt som et unionsområde og et nationalt hovedstadsområde, hvilket betyder, at det har særlige rettigheder, der er givet til det ved lov, fordi det fungerer som både et administrativt center (f.eks.: regeringskontorer) og et kulturcenter (f.eks.: museer).

Det er beliggende ved bredden af Yamuna-floden lige nordvest for Old Delhi, som du husker måske fra tidligere på denne tur var en anden vigtig by under britisk styre over Indien, men fungerer nu primært som et industriområde med ringe turismeværdi undtagen ved Lal Quila Palace, hvor vi så nogle artefakter fra Mughal-tidens håndværkere, der engang boede der, før de blev fordrevet af britisk kolonialisme i det 19. århundrede e.Kr., da mange blev tvunget til slaveri i udlandet.

Noida

Noida er en forstad til Uttar Pradesh beliggende på grænsen mellem Delhi og Uttar Pradesh. Den er blevet et knudepunkt for it-virksomheder og en populær destination for turister.

Byen blev udviklet som et industricenter, men nu er den også hjemsted for mange nystartede virksomheder, som har etableret base her på grund af dens nærhed til Delhi (den nationale hovedstad), samtidig med at den tilbyder billigere husleje end andre byer som Gurgaon eller Noida selv har oplevet stor vækst i løbet af de sidste par år - dette kan til dels tilskrives dets beliggenhed tæt nok på så mange vigtige steder som New Delhi Lufthavn eller Ghaziabad centrum, hvilket gør det nemt for rejsende, der leder efter overnatningsmuligheder i nærheden af disse områder!

Panaji

Panaji er hovedstaden i Goa. Det er også et populært turistmål og har et tropisk klima. Panaji var tidligere kendt som Panjim, hvilket betyder "fem brønde." Byen er hjemsted for mange strande, herunder Bambolim Beach, Colva Beach og Miramar Beach (også kendt som Dona Paula). Der er flere museer i denne by, herunder det regionale museum for arkæologi og historie i Old Goa; Naval Aviation Museum i Dabolim Lufthavn; Fort Aguada Jail Museum & Art Gallery; Nehru Stadium som er vært for sportsbegivenheder såsom cricketkampe mellem Indien A vs Sydafrika A hold osv.; Laxmi Narayan-templet, der huser smukke udskæringer på væggene, der viser historier fra hinduistisk mytologi.

Vi håber, du nød dette rundvisning i nogle af de smukkeste byer i Indien. Som vi nævnte før, er der mange flere steder, der er værd at besøge end blot disse fem, så hvis du planlægger at rejse dertil om lidt, anbefaler vi, at du tjekker vores fulde liste over byguider!