Loading icon

Rik amalgam av Indias fortid og nåtid

India er et land med historisk og kulturelt mangfold, som gjenspeiles i de største byene. Det er mange byer som tilbyr noe for enhver smak, fra kunst og kultur til sport og shopping. Hver og en har en unik historie og kultur som du kan utforske under besøket ditt. Den beste måten å utforske India på er med leiebil som er tilgjengelig direkte på flyplassen. Du bestiller for eksempel flybilletter til Indira Gandhi internasjonale lufthavn og akkurat der kan du også bestille leiebil. Det gir deg friheten til å gå hvor og når du vil, uten å måtte bekymre deg for offentlig transport eller drosjer. Du vil kunne se severdigheter som ikke er lett tilgjengelige med andre transportmidler, som dyrereservater og nasjonalparker.

Agra

Agra er en by ved bredden av elven Yamuna i den nordlige delstaten Uttar Pradesh, India. Det er et viktig turistmål på grunn av sine mange monumenter, spesielt Taj Mahal. Byen ble grunnlagt av Khilji-dynastiets hersker Ala-ud-din Khalji som en militærkoloni og ble senere et viktig administrativt senter. Agra Fort ble bygget av Akbar på dette tidspunktet som en del av strategien hans for å holde adelsmenn for hånden mens de holdt dem borte fra deres hjemlige territorier hvor de kunne plotte mot ham; den forble en viktig militærbase til etter uavhengighet da den ble et våpenlager for oppbevaring av våpen brukt under Indias krig med Kina i 1962.

Anjuna

Anjuna er en landsby i Nord-Goa, India og er kjent for sine strender og som et sted for trance og elektronisk musikkfester. Det er også kjent for sitt loppemarked på søndager når folk fra hele India kommer til denne strandbyen for å kjøpe varene sine.

Bangalore

Bangalore er hovedstaden i Karnataka, en delstat i sør India. Det er også kjent som Garden City of India og Silicon Valley of India. Byen har blitt referert til som "Pub City" fordi den har flere puber per kvadratkilometer enn noen annen by i verden!

Hampi

Hampi er en landsby i Karnataka, India. Det er stedet for ruinene til Vijayanagara, den tidligere hovedstaden i Vijayanagara-imperiet. Imperiet ble etablert i 1336 av Harihara I og hans bror Bukka Raya I som flyttet hovedstaden deres fra nærliggende Belur til dette da avsidesliggende stedet. Byen ble snart en av Indias største byer med poeter som Mahakavi Kalidasa som bidro sterkt til dens kulturelle utvikling; Det var imidlertid først i 1565 da keiser Krishna Deva Raya kom til makten at Hampi virkelig blomstret som et viktig senter for handel og handel.

Jodhpur

Jodhpur er den nest største byen i Den indiske delstaten Rajasthan og det administrative hovedkvarteret til Jodhpur-distriktet. Den er også kjent som "Solbyen" for det lyse, solrike været den nyter hele året. Byen ble grunnlagt i 1459 av Rao Jodha (1459-1510 e.Kr.), som var en Rajput-sjef i Pali-distriktet nær Jodhpur og forente forskjellige andre uavhengige riker til en stat kjent som Marwar eller Jodhpur-staten under seg selv som sin første hersker.

Jodhpur ligger langs et platå mellom to elver - Sardar Sarovar på henholdsvis nord og Banas på sør- og vestsiden; begge renner fra øst til vest før de slutter seg til hverandre ved landsbyen Mokalsar nær Ramdevra tempelkompleks i Kailashpuri tehsil, hvoretter den renner videre vestover og blir det kjente elvenavnet Sardar Sarovar (Sardar betyr generalsjef).

Kochi

Kochi er en by i delstaten Kerala, India. Det er den mest folkerike byen i Kerala, og den femte mest folkerike byen i India. Kochi har vært en internasjonal handelshavn i uminnelige tider, og den ble styrt av mange eldgamle riker som Cheras, Ay-riket og Cochin-riket som styrte herfra. Faktisk var det under portugisisk styre at dette stedet ble populært som "Cochin". Navnet 'Kochi' refererer til grunnleggeren Raja Marthanda Varma som etablerte sitt rike her etter å ha beseiret kong Zamorin (konge av Kozhikode).

Mumbai

Mumbai er hovedstaden i Maharashtra og ligger på vestkysten. Det er også Indias finansielle hovedstad, så vel som dens største by. Mumbai har vært en av de mest besøkte byene i Asia siden 2010, og har mottatt over 14 millioner internasjonale turister årlig (den høyeste blant alle byer i India). Byen huser noen av Indias topp 20 største selskaper etter inntekt; disse inkluderer Larsen & Toubro, State Bank of India, Tata Group og Reliance Industries Limited.

New Delhi

New Delhi er hovedstaden i India. Det er en planlagt by, noe som betyr at den ble designet av folk som ønsket å bygge et nytt, bedre sted for alle å bo i. New Delhi er også den største byen i India – den har mer enn 1 million mennesker som bor der!

New Delhi er kjent som et unionsterritorium og nasjonalt hovedstadsområde, noe som betyr at det har spesielle rettigheter gitt til det ved lov fordi det fungerer som både et administrativt senter (for eksempel: regjeringskontorer) og kultursenter (for eksempel: museer).

Den ligger ved bredden av Yamuna-elven like nordvest for Old Delhi, som du kanskje husker fra tidligere på denne turen var en annen viktig by under britisk styre over India, men fungerer nå først og fremst som et industriområde med liten turismeverdi bortsett fra ved Lal Quila Palace hvor vi så noen gjenstander fra Mughal-tidens håndverkere som en gang bodde der før de ble fordrevet av britisk kolonialisme på 1800-tallet da mange ble tvunget til slaveri i utlandet.

Noida

Noida er en forstad til Uttar Pradesh som ligger på grensen mellom Delhi og Uttar Pradesh. Den har blitt et knutepunkt for IT-bedrifter og et populært reisemål for turister.

Byen ble utviklet som et industrisenter, men nå huser den også mange oppstartsbedrifter som har etablert seg her pga. dens nærhet til Delhi (den nasjonale hovedstaden), samtidig som den tilbyr billigere leie enn andre byer som Gurgaon eller Noida selv har hatt stor vekst de siste årene - dette kan delvis tilskrives beliggenheten nær nok av så mange viktige steder som New Delhi lufthavn eller Ghaziabad sentrum, noe som gjør det enkelt for reisende som leter etter overnattingsmuligheter i nærheten av disse områdene!

Panaji

Panaji er hovedstaden i Goa. Det er også et populært turistmål og har et tropisk klima. Panaji var tidligere kjent som Panjim, som betyr "fem brønner." Byen er hjem til mange strender, inkludert Bambolim Beach, Colva Beach og Miramar Beach (også kjent som Dona Paula). Det er flere museer i denne byen, inkludert Regional Museum of Archaeology & History i Old Goa; Sjøfartsmuseet på Dabolim flyplass; Fort Aguada fengselsmuseum og kunstgalleri; Nehru Stadium som arrangerer sportsbegivenheter som cricketkamper mellom India A vs Sør-Afrika A-lag osv.; Laxmi Narayan-tempelet som huser vakre utskjæringer på veggene som viser historier fra hinduistisk mytologi.

Vi håper du likte denne turen til noen av de vakreste byene i India. Som vi nevnte før, er det mange flere steder verdt å besøke enn bare disse fem, så hvis du planlegger å reise dit snart, anbefaler vi å sjekke ut vår komplette liste over byguider!