Loading icon

Rijk amalgaam van het verleden en heden van India

India is een land van historische en culturele diversiteit, wat tot uiting komt in de grote steden. Er zijn genoeg steden die voor elk wat wils bieden, van kunst en cultuur tot sport en winkelen. Elk heeft een unieke geschiedenis en cultuur die u tijdens uw bezoek kunt ontdekken. De beste manier om India te verkennen is met een huurauto die direct op de luchthaven beschikbaar is. U boekt bijvoorbeeld vliegtickets naar Indira Gandhi International Airport en daar kunt u ook een huurauto boeken. Het geeft je de vrijheid om te gaan waar en wanneer je maar wilt, zonder je zorgen te hoeven maken over openbaar vervoer of taxi's. U kunt bezienswaardigheden zien die niet gemakkelijk bereikbaar zijn met andere vervoermiddelen, zoals natuurreservaten en nationale parken.

Agra

Agra is een stad aan de oevers van de rivier Yamuna in de noordelijke staat Uttar Pradesh, India. Het is een belangrijke toeristische bestemming vanwege de vele monumenten, met name de Taj Mahal. De stad werd gesticht door Ala-ud-din Khalji, de heerser van de Khilji-dynastie, als een militaire kolonie en werd later een belangrijk administratief centrum. Agra Fort werd in die tijd door Akbar gebouwd als onderdeel van zijn strategie om edelen dichtbij te houden en ze weg te houden van hun thuisgebieden waar ze tegen hem konden samenzweren; het bleef een belangrijke militaire basis tot na de onafhankelijkheid, toen het een arsenaal werd voor de opslag van wapens die werden gebruikt tijdens de oorlog van India met China in 1962.

Anjuna

Anjuna is een dorp in Noord-Goa, India en staat bekend om zijn stranden en als een plek voor trance- en elektronische muziekfeesten. Het staat ook bekend om zijn vlooienmarkt op zondag, wanneer mensen uit heel India naar deze badplaats komen om hun waar te kopen.

Bangalore

Bangalore is de hoofdstad van Karnataka, een staat in het zuiden Indië. Het staat ook bekend als de Garden City van India en Silicon Valley van India. De stad wordt ook wel "Pub City" genoemd omdat er meer pubs per vierkante kilometer zijn dan enige andere stad ter wereld!

Hampi

Hampi is een dorp in Karnataka, India. Het is de locatie van de ruïnes van Vijayanagara, de voormalige hoofdstad van het Vijayanagara-rijk. Het rijk werd in 1336 gesticht door Harihara I en zijn broer Bukka Raya I, die hun hoofdstad van het nabijgelegen Belur naar deze toen afgelegen locatie verplaatsten. De stad werd al snel een van de grootste steden van India met dichters als Mahakavi Kalidasa die een grote bijdrage leverden aan de culturele ontwikkeling; het was echter pas in 1565, toen keizer Krishna Deva Raya aan de macht kwam, dat Hampi echt bloeide als een belangrijk centrum voor handel en commercie.

Jodhpur

Jodhpur is de tweede grootste stad in de Indiase deelstaat Rajasthan en het administratieve hoofdkantoor van het district Jodhpur. Het staat ook bekend als de "Zonnestad" vanwege het heldere, zonnige weer waar het het hele jaar door van geniet. De stad werd in 1459 gesticht door Rao Jodha (1459-1510 n.Chr.), die een Rajput-hoofd was van het Pali-district nabij Jodhpur en verschillende andere onafhankelijke koninkrijken verenigde tot één staat die bekend staat als Marwar of de staat Jodhpur onder hemzelf als eerste heerser.

p>

Jodhpur ligt langs een plateau tussen twee rivieren - Sardar Sarovar aan de noord- en Banas aan de zuid- en westzijde; beide stromen van oost naar west voordat ze samenkomen in het dorp Mokalsar nabij het Ramdevra-tempelcomplex in Kailashpuri tehsil, waarna het verder naar het westen stroomt en de beroemde riviernaam Sardar Sarovar wordt (Sardar betekent opperbevelhebber-generaal).

Kochi

Kochi is een stad in de staat Kerala, India. Het is de dichtstbevolkte stad in Kerala en de vijfde meest bevolkte stad van India. Kochi is sinds onheuglijke tijden een internationale handelshaven en werd geregeerd door vele oude koninkrijken zoals Cheras, het Ay-koninkrijk en het Cochin-koninkrijk die vanaf hier regeerden. In feite was het onder Portugese heerschappij dat deze plaats populair werd als "Cochin". De naam 'Kochi' verwijst naar de oprichter Raja Marthanda Varma die hier zijn koninkrijk vestigde na het verslaan van koning Zamorin (koning van Kozhikode).

Mumbai

Mumbai is de hoofdstad van Maharashtra en ligt aan de West-kust. Het is ook de financiële hoofdstad van India, evenals de grootste stad. Mumbai is sinds 2010 een van de meest bezochte steden in Azië en ontvangt jaarlijks meer dan 14 miljoen internationale toeristen (het hoogste van alle steden in India). De stad herbergt enkele van de 20 grootste bedrijven van India naar omzet; deze omvatten Larsen & Toubro, State Bank of India, Tata Group en Reliance Industries Limited.

New Delhi

New Delhi is de hoofdstad van India. Het is een geplande stad, wat betekent dat het is ontworpen door mensen die een nieuwe, betere plek wilden bouwen voor iedereen om in te wonen. New Delhi is ook de grootste stad van India - er wonen meer dan 1 miljoen mensen!

p>

New Delhi staat bekend als een vakbondsgebied en een nationaal hoofdstedelijk gebied, wat betekent dat het speciale rechten heeft die bij wet zijn toegekend omdat het dient als zowel een administratief centrum (bijvoorbeeld: overheidskantoren) als een cultureel centrum (bijvoorbeeld: musea).

Het is gelegen aan de oevers van de Yamuna-rivier, net ten noordwesten van Old Delhi, dat je je misschien herinnert van eerder op deze reis, was een andere belangrijke stad tijdens de Britse heerschappij over India, maar doet nu voornamelijk dienst als industriegebied met weinig toeristische waarde, behalve bij Lal Quila Palace waar we enkele artefacten zagen van ambachtslieden uit het Mughal-tijdperk die daar ooit woonden voordat ze werden verdreven door het Britse kolonialisme in de 19e eeuw na Christus, toen velen gedwongen werden tot slavernij in het buitenland.

Noida

Noida is een buitenwijk van Uttar Pradesh, gelegen aan de grens tussen Delhi en Uttar Pradesh. Het is een hub geworden voor IT-bedrijven en een populaire bestemming voor toeristen.

De stad is ontwikkeld als een industrieel centrum, maar nu is het ook de thuisbasis van veel start-ups, die zich hier hebben gevestigd dankzij de nabijheid van Delhi (de nationale hoofdstad), terwijl het ook goedkopere huurprijzen biedt dan andere steden zoals Gurgaon of Noida zelf, heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt - dit kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de locatie dicht genoeg bij zoveel belangrijke plaatsen zoals New Delhi Airport of het stadscentrum van Ghaziabad, wat het gemakkelijk maakt voor reizigers die op zoek zijn naar accommodatie in de buurt van deze gebieden!

Panaji

Panaji is de hoofdstad van Goa. Het is ook een populaire toeristenbestemming en heeft een tropisch klimaat. Panaji was voorheen bekend als Panjim, wat 'vijf putten' betekent. De stad herbergt vele stranden, waaronder Bambolim Beach, Colva Beach en Miramar Beach (ook bekend als Dona Paula). Er zijn verschillende musea in deze stad, waaronder het Regional Museum of Archaeology & History in Old Goa; Het Naval Aviation Museum op de luchthaven van Dabolim; Fort Aguada gevangenismuseum en kunstgalerie; Nehru Stadium waar sportevenementen worden gehouden, zoals cricketwedstrijden tussen India A en Zuid-Afrika A-team enz.; Laxmi Narayan-tempel met prachtig houtsnijwerk op de muren met verhalen uit de hindoeïstische mythologie.

We hopen dat je genoten hebt van deze rondreis door enkele van de mooiste steden in India. Zoals we al eerder zeiden, zijn er veel meer plaatsen die een bezoek waard zijn dan alleen deze vijf, dus als je van plan bent er binnenkort heen te reizen, raden we je aan onze volledige lijst met stadsgidsen te bekijken!