Loading icon

10 berømte vartegn i Mexico

Fyldt med gamle templer og pyramider, utrolige kunstværker og naturlige vidundere, Mexico har noget for enhver smag.

Palenque

Dybt inde i den mexicanske jungle, omgivet af utroligt dyreliv, er de temples of Palenque . Den vigtigste del af Palenque er inde i Pacal den Stores grav, hvori den var gemt. Da han blev hersker i en alder af 12, beordrede Pacal restaureringen af det meste af Palenque. Han krævede, at begivenhederne blev registreret i detaljer, hvilket gav arkæologer et utroligt indblik i, hvordan livet var der.

El Tajin

El Tajin er en utrolig række mesoamerikanske kulturruiner, der ligger nær Papantla i den nordlige jungle. El Tajin var hjemsted for omkring 20.000 mennesker. Det meste af byen er i tæt jungle, der omgiver de vigtigste attraktioner. De er blevet ryddet for besøgende at udforske. Nis-pyramiden er en velbevaret trinpyramide fyldt med 365 kvadratiske vinduer.

La Venta

Et af de mest usædvanlige eksempler på gamle bosættelser er La Venta, en Olmec-boplads. Hovedattraktionen på dette sted er 77 udskårne stenmonumenter, herunder fire gigantiske hoveder. Der er stærke bånd til astronomi her, med mange bygninger baseret på stjernekort. Stedets centrum var afgørende for folkets forståelse af de himmelske videnskaber. Mange udskæringer, herunder 3 kæmpehoveder, vender mod nord.

Tulum

I modsætning til de fleste gamle monumenter i Mexico er ruinerne af Tulum de eneste, der ligger ved havet. Bygget som en havn, var Tulum porten til Maya-imperiet for handel med kobber, kakaobønner og bomuld. Hovedpyramiden i Tulum hedder El Castillo og blev brugt som fyrtårn i oldtiden på grund af vinduernes placering på toppen af tårnet. Besøgende i Tulum kan nyde denne unikke beliggenhed ved havet med en imponerende udsigt over området i selskab med lokale leguaner, der kalder dette sted deres hjem.

Underwater Museum of Art

Museo Subacuatio de Arte er verdens største undervandsmuseum. Statuerne her er lavet af marin cement, som tillader koraller og alger at vokse på deres overflade. Hver skulptur er designet til at understøtte det lokale havliv ved at skabe små rum, hvor livet i havet kan yngle. Statuerne blev rejst for at beskytte Mesoamerican Reef, det næststørste barriererev i verden. Den bedste måde at besøge museet på er at dykke eller snorkle med en guide. Men bådture med glasbund er også tilgængelige.

Blå hus

Det Blå Hus er et museum dedikeret til kunstneren Frida Kahlo. Museet var engang det hjem, hvor Frida blev født og senere døde. Museet blev dedikeret til hendes liv og virke i 1958. Huset rummer nogle af Fridas mest berømte kunstværker. Selve huset er et kunstværk med sine lyse blå vægge, som gav huset tilnavnet La Casa Azul.

San Ignacio Lagoon

I det varme vand i San Ignacio-lagunen har bådturbesøgende mulighed for at svømme sammen med de gråhvaler, der lever og yngler her. Som en del af Visano Biosphere Reserve ligger lagunen i det største reservat i Latinamerika. Mens du besøger lagunen, har du muligvis mulighed for at se ikke kun gråhvaler, men også næsten uddøde hornantiloper og forskellige arter af havskildpadder.

La Lobera

En anden usædvanlig underjordisk attraktion er La Lobera, en enorm havgrotte på Mexicos kyst. Der er en koloni af søløver i hulens åbning. Besøgende kan ikke komme ind i La Lobera. Du kan dog se søløvekolonien fra sikkerhedstovene, der beskytter hullets kanter. Efter at have beundret dette sted, kan du gå til en lokal restaurant med traditionelt mexicansk køkken.

Chicxulub crater

For år siden ramte en asteroide jordet på netop dette sted i Yucatan med en sådan kraft, at det menes at have udslettet dinosaurerne. Omkring halvdelen af krateret er under den Mexicanske Golf. Fra denne katastrofale begivenhed blev der åbnet mange cenoter, som blev brugt til offerceremonier under mayatiden.

Copper Canyon

Den bedste måde at få mest muligt ud af Copper Canyon er at køre med jernbanen. At rejse gennem canyonen kan tage fra 9 til 16 timer, afhængigt af den valgte rute. Se det lokale dyreliv fra dit vindue.

Besøgende rådes til at planlægge et eller to stop under deres rejse gennem kløften for at se lokale landsbyer og attraktioner.