Loading icon

10 beroemde bezienswaardigheden in Mexico

Gevuld met oude tempels en piramides, ongelooflijke kunstwerken en natuurlijke wonderen, heeft Mexico voor elk wat wils.

Palenque

Diep in de Mexicaanse jungle, omringd door ongelooflijke wilde dieren, liggen de tempels van Palenque. Het belangrijkste deel van Palenque bevindt zich in het graf van Pacal de Grote, waarin het verborgen was. Pacal werd heerser op 12-jarige leeftijd en beval de restauratie van het grootste deel van Palenque. Hij eiste dat gebeurtenissen in detail werden vastgelegd, zodat archeologen een ongelooflijke glimp konden opvangen van hoe het leven daar was.

El Tajin

El Tajin is een ongelooflijke reeks Meso-Amerikaanse cultuurruïnes in de buurt van Papantla in de noordelijke jungle. El Tajin was de thuisbasis van ongeveer 20.000 mensen. Het grootste deel van de stad ligt in dichte jungle rond de belangrijkste bezienswaardigheden. Ze zijn vrijgemaakt voor bezoekers om te verkennen. De Piramide van Nis is een goed bewaard gebleven trappenpiramide gevuld met 365 vierkante ramen.

La Venta

Een van de meest ongewone voorbeelden van oude nederzettingen is La Venta, een Olmeken-nederzetting. De belangrijkste attractie van deze plaats zijn 77 gebeeldhouwde stenen monumenten, waaronder vier gigantische hoofden. Er zijn hier sterke banden met astronomie, met veel gebouwen gebaseerd op sterrenkaarten. Het centrum van de site was cruciaal voor het begrip van de mensen van de hemelwetenschappen. Veel gravures, waaronder 3 gigantische hoofden, zijn naar het noorden gericht.

Tulum

In tegenstelling tot de meeste oude monumenten in Mexico, zijn de ruïnes van Tulum de enige aan Zee. Tulum, gebouwd als zeehaven, was de toegangspoort tot het Maya-rijk voor de handel in koper, cacaobonen en katoen. De hoofdpiramide van Tulum heet El Castillo en werd in de oudheid gebruikt als vuurtoren vanwege de locatie van de ramen bovenop de toren. Bezoekers van Tulum kunnen genieten van deze unieke locatie aan zee met een indrukwekkend uitzicht over de omgeving in het gezelschap van lokale leguanen die deze plek hun thuis noemen.

Onderwatermuseum voor kunst

Museo Subacuatio de Arte is het grootste onderwatermuseum ter wereld. De beelden hier zijn gemaakt van zeecement, waardoor koraal en algen op hun oppervlak kunnen groeien. Elke sculptuur is ontworpen om het lokale zeeleven te ondersteunen door kleine ruimtes te creëren waar het zeeleven zich kan voortplanten. De beelden werden opgericht om het Meso-Amerikaanse rif, het op een na grootste barrièrerif ter wereld, te beschermen. De beste manier om het museum te bezoeken is door te gaan duiken of snorkelen met een gids. Tochten met een boot met glazen bodem zijn ook beschikbaar.

Blauwe Huis

Het Blauwe Huis is een museum gewijd aan de kunstenares Frida Kahlo. Het museum was ooit het huis waar Frida werd geboren en later stierf. Het museum werd in 1958 gewijd aan haar leven en werk. Het huis herbergt enkele van Frida's beroemdste kunstwerken. Het huis zelf is een kunstwerk met zijn felblauwe muren, wat het huis de bijnaam La Casa Azul opleverde.

San Ignacio-lagune

In in het warme water van de San Ignacio-lagune hebben bezoekers van boottochten de mogelijkheid om naast de grijze walvissen te zwemmen die hier leven en broeden. Als onderdeel van het Visano Biosphere Reserve bevindt de lagune zich in het grootste reservaat van Latijns-Amerika. Tijdens een bezoek aan de lagune heb je misschien de kans om niet alleen grijze walvissen te zien, maar ook bijna uitgestorven gehoornde antilopen en verschillende soorten zeeschildpadden.

La Lobera

Nog een ongewone ondergrondse attractie is La Lobera, een enorme zeegrot aan de kust van Mexico. In de opening van de grot bevindt zich een kolonie zeeleeuwen. Bezoekers kunnen La Lobera niet betreden. Je kunt de zeeleeuwenkolonie echter wel zien door de veiligheidstouwen die de randen van het gat beschermen. Nadat je deze plek hebt bewonderd, ga je naar een lokaal restaurant met traditionele Mexicaanse keuken.

Chicxulub-krater

Jaren geleden raakte een asteroïde precies op deze plek in Yucatan de grond met zo'n kracht dat men denkt dat de dinosaurussen zijn uitgeroeid. Ongeveer de helft van de krater ligt onder de Golf van Mexico. Na deze rampzalige gebeurtenis werden veel cenotes geopend, die werden gebruikt voor offerceremonies tijdens de Maya-tijd.

Copper Canyon

De beste manier om de het meeste uit Copper Canyon is om over de spoorlijn te rijden. Reizen door de kloof kan 9 tot 16 uur duren, afhankelijk van de gekozen route. Bekijk lokale dieren in het wild vanuit uw raam.

Bezoekers wordt geadviseerd om een of twee tussenstops in te plannen tijdens hun reis door de kloof om lokale dorpen en bezienswaardigheden te bekijken.