Loading icon

Must-see destinationer i Peru

Peru er et land, der tilbyder noget for enhver smag. Det er en af de mest populære destinationer i Sydamerika og med god grund. Vejret er moderat, maden er fantastisk, og den har masser af gamle ruiner og smukke landskaber at udforske. Der er også masser af aktiviteter, du kan lave under din rejse, såsom rafting ned ad Amazonas-floden eller vandreture gennem Machu Picchu-bjergkæden. Se nogle destinationer, du skal se i Peru nedenfor!

Machu Picchu

Machu Picchu er det mest berømte arkæologiske sted i Peru og et af verdens største vidundere. Det blev bygget omkring 1450, forladt i 1572, genopdaget i 1911 og erklæret som UNESCOs verdensarvssted i 1983.

Ruinerne er placeret på en bjergryg over Urubamba-dalen i 2.430 meter (7.970 fod) over havets overflade. De består af bygninger lavet med sten, der blev transporteret fra nærliggende stenbrud på stejle stier eller ved at bruge et omfattende netværk af ramper og trapper indbygget i bjergskråninger.

Colca Canyon

Colca Canyon er den dybeste canyon i verden, beliggende i det sydlige Peru. Det er kendt for sin biodiversitet, herunder vicuñaer, alpakaer og kondorer. Colca-floden løber gennem denne dramatiske kløft, før den løber ud i Titicaca-søen.

Det bedste sted at se alle disse dyr er Chivay by i en højde af 3100 meter (10 000 fod). Du kan vandre eller ride på heste gennem dalen, hvor de bor; der er masser af muligheder for både korte vandreture og flerdages vandreture på tværs af bjergsider dækket af græs eller kaktusplanter. Hvis du føler dig eventyrlysten nok - eller bare vil have noget andet end din sædvanlige ferie - overvej at tage en tur i luftballon over dette fantastiske landskab!

Arequipa

Denne by er kendt som "den hvide by" på grund af dens smukke koloniale arkitektur. Det er beliggende i det sydlige Peru, og det er den næststørste by i landet efter Lima. Arequipa har noget af det bedste mad i hele Sydamerika – du får lyst til at prøve noget ceviche her!

Cusco

Cusco er hovedstaden i Peru og et UNESCO-verdensarvssted. Det er et fantastisk sted at lære om inkakulturen, med mange museer, gallerier og andre kulturelle attraktioner. Hvis du leder efter lækker mad, har Cusco dig dækket: Der er masser af restauranter og caféer, der serverer lokale retter.

Chachapoyas

Chachapoyas er en by i Amazonas-regionen i Peru. Det er hovedstaden i Chachapoyas-provinsen. Byen blev grundlagt af Francisco Pizarro den 12. november 1538 og fik navnet San Juan de la Frontera de los Chachapoyas (Saint John of the Frontier of the Chachapoyas).

Byen ligger i høje Andesbjerge i 2.800 meter (9.186 fod) over havets overflade og har fået tilnavnet "La Ciudad Blanca" ("Hvid By") fordi dens huse er malet hvide med mørtel lavet af kalkstenspulver blandet med vand og mudder; dette giver dem et unikt udseende sammenlignet med andre landlige landsbyer, der findes i hele Perus bjergsideregioner, såsom Cajamarca eller Huaraz, hvor de fleste bygninger er bygget med adobe mursten i stedet.

Puno

Puno er en by i Peru, hovedstaden i Puno-regionen og beliggende i en højde af 3.827 meter (12.582 fod) over havoverfladen. Byen blev grundlagt af spanske conquistadorer ledet af Juan Pardo i 1572 som en sølvmineforpost under deres søgen efter inkaguld.

Den lokale oprindelige befolkning blev tvangsflyttet til andre områder af de spanske kolonister, og i dag er kun omkring 3 % af Punos befolkning tilbage; men der er stadig mange hellige steder omkring Puno, som er værd at besøge, hvis du har tid på din rejse!

Lima

Lima er hovedstaden i Peru og har en befolkning på 9 millioner mennesker. Det er også den største by i Sydamerika, samt en af de vigtigste havne i verden. Lima er kendt for at være både et kulturelt og historisk centrum med mange museer, kunstgallerier og historiske steder i dets distrikter.

Du bør besøge Lima, hvis du vil se noget interessant arkitektur fra forskellige tidsepoker eller lære mere om peruviansk kultur og historie gennem dets museer eller monumenter som Choco Museo de Chocolate (Chokolademuseet), Museo de Oro del Banco, Central de Reserva del Perón (Central Bank Gold Reserve Museum), Museo Naval del Callao (Callao Naval Museum), Museo Historico Nacional del Peru (Peru National History Museum) .

Vi håber, du nød at lære om de destinationer, du skal se i Peru. Vi ved, at disse steder er fantastiske, men der er mange flere at opdage! Hvis du leder efter flere ideer til, hvor du skal tage hen, og hvad du kan se i dette smukke land, så tjek vores andre artikler om Peru-rejser.