Loading icon

Onmisbare bestemmingen in Peru

Peru is een land dat voor elk wat wils biedt. Het is een van de meest populaire bestemmingen in Zuid-Amerika en dat is niet voor niets. Het weer is gematigd, het eten is geweldig en het heeft tal van oude ruïnes en prachtige landschappen om te verkennen. Er zijn ook tal van activiteiten die u tijdens uw reis kunt doen, zoals raften op de Amazone-rivier of wandelen door het Machu Picchu-gebergte. Bekijk hieronder enkele must-see bestemmingen in Peru!

Machu Picchu

Machu Picchu is de beroemdste archeologische vindplaats in Peru en een van de grootste wonderen van de wereld. Het werd gebouwd rond 1450, verlaten in 1572, herontdekt in 1911 en uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed in 1983.

De ruïnes bevinden zich op een bergrug boven de Urubamba-vallei op 2.430 meter (7.970 voet) boven zeeniveau. Ze bestaan uit gebouwen gemaakt met stenen die vanuit nabijgelegen steengroeven zijn vervoerd via steile paden of via een uitgebreid netwerk van hellingen en trappen die in hellingen zijn gebouwd.

Verschillende soorten terrassen werden gebruikt voor landbouwdoeleinden en voor verdedigingsdoeleinden tegen indringers zoals Inca's vijanden uit andere stammen die hun land plunderden in tijden dat voedsel schaars was als gevolg van droogte veroorzaakt door weerpatronen van El Nino die de groeicycli van gewassen gedurende bepaalde seizoenen elk jaar beïnvloedden, waardoor hongersnood ontstond onder boeren die leefden van land dat eigendom was van landheren die alles controleerden, inclusief middelen die nodig waren om te bestaan, zoals waterbronnen die vaak droogvielen door slechte planningsbeslissingen van diezelfde landheren op basis van hebzucht in plaats van mededogen jegens medemensen die dezelfde ruimte vreedzaam delen zonder onderling conflict.

Colca Canyon

Colca Canyon is de diepste kloof ter wereld, gelegen in het zuiden van Peru. Het staat bekend om zijn biodiversiteit, waaronder vicuña's, alpaca's en condors. De Colca-rivier stroomt door deze dramatische kloof voordat hij uitmondt in het Titicacameer.

De beste plaats om al deze dieren te zien is de stad Chivay op een hoogte van 3100 meter (10 000 voet). U kunt wandelen of paardrijden door de vallei waar ze wonen; er zijn tal van mogelijkheden voor zowel korte wandelingen als meerdaagse trektochten over met gras of cactussen begroeide berghellingen. Als je avontuurlijk genoeg bent - of gewoon iets anders wilt dan je gebruikelijke vakantie - overweeg dan een ballonvaart te maken over dit adembenemende landschap!

Arequipa

Deze stad staat bekend als de "Witte Stad" vanwege de prachtige koloniale architectuur. Het ligt in het zuiden van Peru en is na Lima de grootste stad van dat land. Arequipa heeft een aantal van de beste gerechten in heel Zuid-Amerika - je wilt hier wat ceviche proberen!

Cusco

Cusco is de hoofdstad van Peru en een UNESCO-werelderfgoed. Het is een geweldige plek om meer te weten te komen over de Inca-cultuur, met veel musea, galerijen en andere culturele bezienswaardigheden. Als je op zoek bent naar heerlijk eten, zit je goed in Cusco: er zijn tal van restaurants en cafés die lokale gerechten serveren.

Chachapoyas

Chachapoyas is een stad in de Amazonas-regio van Peru. Het is de hoofdstad van de provincie Chachapoyas. De stad werd op 12 november 1538 gesticht door Francisco Pizarro en kreeg de naam San Juan de la Frontera de los Chachapoyas (Heilige Johannes van de Grens van de Chachapoyas).

De stad ligt in de hoge Andes op 2.800 meter hoogte (9186 ft) boven zeeniveau en heeft de bijnaam "La Ciudad Blanca" ("Witte Stad") gekregen omdat de huizen wit zijn geverfd met mortel gemaakt van kalksteenpoeder vermengd met water en modder; dit geeft ze een unieke uitstraling in vergelijking met andere plattelandsdorpen in Peru's berghellingen, zoals Cajamarca of Huaraz, waar de meeste gebouwen zijn gebouwd met adobestenen.

Puno

Puno is een stad in Peru, de hoofdstad van de regio Puno en gelegen op een hoogte van 3.827 meter (12.582 voet) boven zeeniveau. De stad werd in 1572 gesticht door Spaanse conquistadores onder leiding van Juan Pardo als een buitenpost voor de zilverwinning tijdens hun zoektocht naar Inca-goud.

De lokale inheemse bevolking werd door de Spaanse kolonisten met geweld naar andere gebieden verplaatst en tegenwoordig is slechts ongeveer 3% van de bevolking van Puno inheems; er zijn echter nog steeds veel heilige plaatsen rond Puno die de moeite waard zijn om te bezoeken als je tijd hebt tijdens je reis!

Lima

Lima is de hoofdstad van Peru en heeft 9 miljoen inwoners. Het is ook de grootste stad van Zuid-Amerika en een van de belangrijkste havens ter wereld. Lima staat bekend als zowel een cultureel als historisch centrum, met veel musea, kunstgalerijen en historische bezienswaardigheden verspreid over de districten.

Je moet Lima bezoeken als je interessante architectuur uit verschillende tijdperken wilt zien of meer wilt weten over de Peruaanse cultuur en geschiedenis door zijn musea of monumenten zoals Choco Museo de Chocolate (Chocolademuseum), Museo de Oro del Banco, Central de Reserva del Perón (Central Bank Gold Reserve Museum), Museo Naval del Callao (Callao Naval Museum), < a href="https://en.wikipedia.org/wiki/National_Museum_of_Peru">Museo Historico Nacional del Peru(Peru Nationaal Historisch Museum).

We hopen dat je het leuk vond om meer te weten te komen over de must-see bestemmingen in Peru. We weten dat deze plekken geweldig zijn, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken! Als je op zoek bent naar meer ideeën over waar te gaan en wat te zien in dit prachtige land, bekijk dan onze andere artikelen over reizen naar Peru.