Loading icon

Vakantie op het eiland Corfu

In het noordwesten van de Ionische Zee ligt een pittoresk eiland genaamd Kerkyra, beter bekend als toeristisch Corfu. In tegenstelling tot andere vakantieoorden en eilanden van Griekenland, maakt Corfu indruk met zijn buitengewoon comfortabele, milde klimaat, en de gouden periode van een dergelijk klimaat valt van ongeveer begin juni tot half augustus .

Corfu is niet alleen fluwelen zand, glinsterend van goud, en de azuurblauwe zee. Deze plaats dateert uit de oudheid, dus de meeste gebouwen hier hebben een vleugje oudheid behouden. Een van de belangrijkste attracties van deze plaats is het Museum van Oude Aziatische Cultuur en Zeldzame Byzantijnse Schilderijen, het Museum van I. Kapodistrias, waar persoonlijke voorwerpen zijn van de eerste president van Griekenland, die in deze prachtige regio werd geboren.

Op het eerste gezicht, een onopvallend dorp genaamd Gastouri en gelegen op de heuvel "Achilia" (dat was de naam van de Griekse held der mythen) kan trots zijn op zijn zomerresidentie van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth, in de volksmond bekend als Sisi. Er is ook een paleis, dat de rijkdom van zijn versieringen niet volledig heeft verloren. Het verwelkomt toeristen in de vorm van een museum.

Voor bezoekers zal het niet moeilijk zijn om met de lokale bevolking te communiceren, omdat ze allemaal, behalve Grieks, een goede beheersing van het Engels hebben. Als je Engels op basisniveau kent, is het natuurlijk beter om je vaardigheden te verbeteren. Zelfs vóór de reis moet je de taal op een conversatieniveau leren en de beoordelingen lezen van degenen die al op het eiland zijn geweest: tijdens het studeren van Engels zullen de beoordelingen van degenen die al op vakantie zijn gegaan naar Corfu immers heel nuttig voor je zijn. En over het algemeen kun je met een goede kennis van de taal elke reis nog spannender en interessanter maken.

Sinds de oudheid is het symbool van het eiland Corfu het kleine eiland Pontikonisi, waarop het klooster van Pantokrator staat. Volgens de legende die de inheemse bevolking graag vertelt, is dit eiland niets meer dan het mythische schip van Odysseus, dat Poseidon, de god van de zeeën, in een rots wilde veranderen. En vlakbij zijn de nog steeds bewaard gebleven ruïnes van de tempel van de godin Artemis, die hier in 590 voor Christus werd opgericht. e.

Elke reiziger zal het eiland Corfu leuk vinden: jongeren zullen hier een onmogelijk aantal van een grote verscheidenheid aan nachtclubs en 24-uurs jachtdisco's vinden, buitenenthousiastelingen zullen kunnen gaan duiken, surfen en paardrijden, wat een bijzonder zicht langs de schilderachtige hellingen en valleien van het eiland. Fijnproevers kunnen een unieke likeur genaamd "Kumkuat" proeven en deelnemen aan het proces van het maken van olijfolie - kortom een ​​avontuur voor elke smaak.

Corfu - Geschiedenis & Architectuur