Loading icon

Top 5 plaatsen om te bezoeken in India

Op de vraag welke bezienswaardigheden er in India zijn, krijg je in de meeste gevallen het antwoord - de Taj Mahal. In feite is het land zeer rijk aan pittoreske plaatsen, architectonische gebouwen, culturele en antieke monumenten, waarvan de geschiedenis uit het verre verleden stamt. Moet u een reis naar India plannen? Absoluut ja!

Taj Mahal (Agra)

Het complex van gebouwen, tuinen, stuwmeren en fonteinen, opgetrokken op een rechthoekig terrein met perfect onderhouden symmetrie, is de Taj Mahal. Een wonder van Mughal-architectuur, de belichaming van Iraanse, islamitische, Indiase stijlen. Het omvat twee moskeeën, waarvan er één niet in gebruik is omdat deze niet op Mekka is gericht. Symmetrie wordt geboden door drie deuren in Iraanse stijl, 3 gebouwen van rode baksteen, een centrale fontein en 4 reservoirs in de vorm van een kruis.

Rode fort van Agra (Agra)

Nog een architectonisch wonder achtergelaten door de Mughals. Voorheen was het fort het politieke, ceremoniële centrum van de Mughal-staat. Het is het grootste fort in India met een oppervlakte van 38 hectare. Het is van groot belang in termen van de geschiedenis van de architectuur van het land.

Rode zandsteen, sneeuwwit marmer - de rotsen waaruit de prachtige paleizen van het complex zijn gebouwd. De bestemming is erg populair onder toeristen.

Gouden Tempel Amritsar

Heiligdom van de Sikh-gemeenschap. Het ligt in het noorden van India, in de staat Punjab. Deze gouden en marmeren gurdwara in het midden van een heilige poel trekt pelgrims van over de hele wereld. Hoewel dit een plaats van Sikh-aanbidding is, fascineert de vriendelijke sfeer toeristen, ongeacht hun religie. Wandelingen langs de marmeren paden van de Gouden Tempel worden begeleid door hypnotiserende heilige gezangen.

Dit paviljoen met meerdere verdiepingen, volledig bedekt met bladgoud, herbergt het heilige boek van de Sikhs. De Gouden Tempel is veel meer dan alleen een religieus gebouw. Hier zijn de administratie, bibliotheken, hostels en de beroemde eetzaal. Volgens de Sikh-traditie is een gurdwara een plek die 24 uur per dag open is en waar iedereen eten en onderdak krijgt aangeboden. Verlicht door duizenden lichten, is de architecturale structuur vooral 's avonds prachtig.

Amberfort

Of anders het Amberpaleis. Als u bij uw bezoek aan Jaipur het Amber Fort heeft gemist, moet u terugkeren. Omdat Amber Fort passeren betekent de schat passeren zonder het op te merken. De oorspronkelijke zetel van het koningshuis en een van de mooiste gebouwen in Rajasthan. De plaats is erg populair bij toeristen, vooral 's ochtends.

In een reeks rijkelijk versierde kamers, gehouwen stenen, kun je verdwalen. Binnenplaatsen worden omringd door luxueuze paleizen, rechtszalen en privé-appartementen, versierd met spiegels en mozaïeken. Het is indrukwekkend! Omdat het al eeuwenlang de residentie is van de Rajput Maharadja's en hun families. Amber Fort, met zijn grote wallen en een reeks poorten en geplaveide paden, is een hindoeïstisch kunstwerk. Het is verbonden met twee andere forten, hoger gelegen op de heuvel van het Aravali-gebergte, door een systeem van muren en ondergrondse gangen.

Ajanta-grotten (Maharashtra)

De Ajanta-grotten zijn een van de grootste grotklooster-tempelcomplexen ter wereld, uitgehouwen in de rotsen. Ajanta heeft 29 boeddhistische grottempels die dateren uit de 2e eeuw voor Christus.

En dit is nog maar een klein deel van wat India toeristen te bieden heeft - een land met een rijke cultuur en eeuwenoude geschiedenis.