Loading icon

Feestdagen in Ierland

Als het hoofddoel van de reis de wens is om op een plek met ongewone landschappen te zijn, kennis te maken met de architecturale monumenten van de vroege Europese middeleeuwen, en niet te zwemmen in de zee en te zonnebaden op het strand, dan

a href="https://foxiepass.com/nl/ireland">Ierland is het beste land om naar toe te reizen. Dit land is ook geschikt voor die toeristen die niet tegen warm weer kunnen en liever lange wandelingen of uitstapjes maken met tal van bezienswaardigheden en kennis maken met de nationale tradities van de lokale bevolking.

Weer

Het klimaat op het eiland is gematigd. Het wordt sterk beïnvloed door de warmeAtlantische Golfstroom. Daarom zijn de winters hier warm en vochtig, en de zomers behoorlijk koel. De temperatuur blijft rond de 20 graden. Er is ook een zeer hoge luchtvochtigheid, dus overdag kan het een paar keer regenen, en dan zal de zon weer schijnen. Daarom is het noodzakelijk om waterdichte kleding en schoenen bij je te hebben. De beste tijd om te bezoeken is juli, augustus. Tijdens deze maanden heerst er warm zonnig weer. Je kunt ook in juni en september gaan. Het weer zal een beetje grillig zijn, maar er zijn veel minder toeristen.

Hoe er te komen

Vliegreizen is de handigste en meest comfortabele manier om naar het eiland te reizen. Maar je zult met transfers moeten vliegen. Tijdens het hoogseizoen wordt er een rechtstreekse vlucht naar Dublin gelanceerd. Alle vluchten komen aan op de luchthaven van de hoofdstad. Van daaruit kunt u al met lokale vervoermiddelen op uw gewenste bestemming komen. Voorheen waren het vooral kleine vliegtuigen of een trein. Nu is Ierland actief bezig met het aanleggen van wegen en het ontwikkelen van busroutes.

Accommodatie

De reiziger kan zeker zijn van het serviceniveau dat hem wordt verleend in Ierse hotels, hotels, pensions en pensions. Het serviceniveau komt altijd overeen met de opgegeven sterrenclassificatie van het hotel.

Meestal is de service van een hoger niveau dan in hotels in andere Europese landen. Ze verliezen helemaal niets aan de zorg voor de gast in kleine landelijke familiehotels en pensions. Je kunt ook een kamer huren in een hotel dat is geopend in een oud kasteel of een oud landhuis.

Eten

De Ierse keuken heeft zijn eigen charme. Het is heel eenvoudig, er zitten bijna geen kruiden in, behalve zout en zwarte peper, maar de gerechten zijn erg lekker en bevredigend. De hoofdingrediënten zijn lamsvlees, varkensvlees, kool, aardappelen, verse vis en zeevruchten. Bijna alle hotels serveren ontbijt, maar de samenstelling ervan moet vooraf worden verduidelijkt.

Het kan havermout zijn en een broodje met jam, of een traditioneel Iers ontbijt dat bestaat uit een indrukwekkende hoeveelheid roerei en spek. Het land heeft veel restaurants, kleine eettentjes en bars. In de bars kun je niet alleen lokale alcoholische dranken proberen, waaronder bekende bieren, maar ook een lekkere en stevige snack.

Amusement en attracties

De grootste trots van Ierland is de natuur. De westkust wordt gekenmerkt door een groot aantal pittoreske baaien, groene eindeloze vlaktes heersen in het midden en er zijn lage bergen in het zuidelijke deel van het eiland.

Er zijn ook veel pittoreske meren en moerassen. Er worden enorm veel bus- en wandeltochten georganiseerd voor toeristen, waarbij je de mooiste plekjes van het land kunt bezoeken.

Het eiland is ook rijk aan lege middeleeuwse kastelen, verlaten landhuizen, ruïnes van oude Keltische nederzettingen. In elke provincie vind je altijd een oud kasteel met een rijke geschiedenis, dat overwoekerd is met angstaanjagende legendes over geesten, trollen, kabouters en elfen.

Deze gebouwen zullen liefhebbers van oudheden niet onverschillig laten. Sommige van deze kastelen, vestingmuren en forten werden in de 10e eeuw door de Vikingen gesticht.