Loading icon

Reizen naar Zweden

De originaliteit van Zweden is opvallend in zijn tegendeel. De steden zijn lawaaierig, modern, en het landelijke deel is kalm, onverstoorbaar. Het lijkt erop dat de stadsdrukte en problemen haar helemaal niet aangaan.

De natuur is luxer dan in Noorwegen. Kortom, het grondgebied van Zweden is bedekt met bossen. Er zijn ook veel meren in de omgeving. Ze zijn voornamelijk geconcentreerd in de buurt van Stockholm en Göteborg.

Zweden bezoeken is vrij duur, als je dat niet doet kennen een paar geheimen van doorgewinterde toeristen. Rust hier is het hele jaar goed. Meestal is de wintertijd goed in skigebieden. Toeristische bases zijn goed uitgerust om tijd door te brengen. Er is speciale uitrusting te huur, u kunt gaan skiën, sneeuwscooteren.

Maar tijd doorbrengen in steden, musea bezoeken, wandelingen in de bezienswaardigheden is best cool. Dit is meer geschikt voor degenen die niet bang zijn voor vorst. De gemiddelde temperatuur bereikt min twintig graden. Dus denk erover na of je in de winter gaat.

Maar de zomer kan hier als koel worden beschouwd , dat is natuurlijk voor iedereen zo. Laten we zeggen dat voor veel mensen de gemiddelde luchttemperatuur van twintig graden of iets hoger in overweging wordt genomen dat dit niet genoeg is voor de zomermaanden.

Er zijn veel mooie, interessante steden in Zweden. Laten we beginnen met Stockholm, de hoofdstad en de grootste stad van het land. De stad is interessant omdat ze verspreid is over veertien eilanden. Smalle geplaveide straatjes, kerken, ongebruikelijk versierde metrostations of bloeiende bomen en bloemen zijn allemaal te bewonderen in de hoofdstad. En bepaal vervolgens wat u bij uw volgende bezoek hier wilt zien.

De grootste haven bevindt zich in Göteborg. De stad claimt natuurlijk niet de hoofdstad te zijn, maar begrijpt tegelijkertijd het belang ervan en zal het aan niemand afstaan. En hoewel de stad een haven is, is het desondanks vrij schoon en fris. In de zomer is hier veel vertier te vinden.

Botanische tuinen, en er zijn er hier twee, geuren met delicate en onopvallende bloemenaroma's. Ze verbazen met hun rijke kleuren. In het maritiem museum is het goed wandelen langs de dekken van schepen. Ook in de winter kunt u zich hier prima vermaken. Om dit te doen is er een prachtig modernistisch Harbour Opera House, een kunstmuseum en een natuurwetenschappelijk museum waar ze langs de tropen wandelen en haaien bewonderen.

Jeugd- en studentencampus Uppsala. Voorheen moesten alle studenten tot een bepaalde gemeenschap behoren. Dit maakte het mogelijk om zonder problemen te eten, in een hostel te wonen en het belangrijkste voordeel was om goedkopere alcoholische dranken te kopen.

Vanuit de hoofdstad, Uppsala kan binnen een uur worden bereikt. Dit maakt het mogelijk om de stad in een dag te bezoeken en te leren kennen. De kathedraal, een paar kastelen en een botanische tuin zijn in één dag te zien.

Er is ook de stad Lund in Zweden. Het is ook een student, maar het is ook een kerkelijke. En dat is alles, want er was eens een voorzitter van de Scandinavisch-katholieke aartsbisschop. Rustige straten komen direct tot leven zodra de colleges zijn afgelopen. Maar dit is niet interessant in Lund, maar het feit dat er een enorm museum in de straten van de stad ligt.

Hier zijn oude huizen die uit verschillende delen van Skåne zijn meegebracht. Sommige zijn herbouwd, andere zijn slechts mockups. Nadat je alles in Lund hebt bekeken, kun je zwaaien naar Malmö. Hij is heel dichtbij.