Loading icon

Res till Sverige

Originaliteten i Sverige är slående i sin motsats. Städerna är bullriga, moderna och den lantliga delen är lugn, orubblig. Det verkar som att stadens liv och problem inte berör henne alls.

Naturen är lyxigare än i Norge. I grund och botten är Sveriges territorium täckt av skog. Det finns också många sjöar i området. De är huvudsakligen koncentrerade nära Stockholm och Göteborg.

Att besöka Sverige är ganska dyrt, om du inte gör det känna till några hemligheter för erfarna turister. Vila här är bra året runt. För det mesta är vintertid bra på skidorter. Turistbaser är väl utrustade för att spendera tid. Specialutrustning för uthyrning tillhandahålls, du kan åka skidor, åka snöskoter.

Men spendera tid i städer, besöka museer, ta promenader i sevärdheterna är ganska cool. Detta är mer lämpligt för dem som inte är rädda för frost. Medeltemperaturen når minus tjugo grader. Så fundera på om du ska åka på vintern.

Men sommaren här kan sägas vara sval , självklart är det så för alla. Låt oss säga att för många människor anses den genomsnittliga lufttemperaturen på tjugo grader eller lite högre att detta inte räcker för sommarmånaderna.

Det finns många vackra, intressanta städer i Sverige. Låt oss börja med Stockholm, huvudstaden och den största staden i landet. Staden är intressant eftersom den är spridd över fjorton öar. Smala kullerstensgator, kyrkor, ovanligt inredda tunnelbanestationer eller blommande träd och blommor kan alla beundras i huvudstaden. Och bestäm sedan vad du ska se vid ditt nästa besök här.

Den största hamnen ligger i Göteborg. Staden gör naturligtvis inte anspråk på att vara huvudstad, men den förstår samtidigt dess betydelse och kommer inte att överlåta den till någon. Och även om staden är en hamn är den trots detta ganska ren och fräsch. På sommaren kan du hitta mycket underhållning här.

Botaniska trädgårdar, och det finns två av dem här, är doftande med delikata och diskreta blomdofter. De förvånar med sina rika färger. Det är bra att gå längs däcken på fartygen i sjöfartsmuseet. På vintern kan du också ha kul här. För att göra detta finns det ett vackert modernistiskt Harbour Opera House, ett konstmuseum och ett naturvetenskapligt museum där de går längs tropikerna och beundrar hajar.

Ungdoms- och studentcampus Uppsala. Tidigare var alla elever tvungna att tillhöra en viss gemenskap. Detta gjorde det möjligt att äta en måltid utan problem, bo på vandrarhem, och den viktigaste fördelen var att köpa billigare alkoholdrycker.

Från huvudstaden, Uppsala kan nås på en timme. Detta gör det möjligt att besöka staden och lära känna den på en dag. Katedralen, ett par slott och en botanisk trädgård kan ses på en dag.

Det finns också staden Lund i Sverige. Det är också en student, men det är också en kyrklig. Och det är allt, för det fanns en gång en ordförande för den skandinaviska katolska ärkebiskopen. Tysta gator vaknar omedelbart till liv så fort föreläsningarna är slut. Men det här är inte intressant i Lund, utan det faktum att ett enormt museum ligger precis vid stadens gator.

Här finns gamla hus hämtade från olika delar av Skåne. Vissa har byggts om, andra är bara mockups. Efter att ha undersökt allt i Lund kan du vinka till Malmö. Han är väldigt nära.