Loading icon

Reis naar Genève

Genève heeft een lange geschiedenis. Dit is een zeer oude stad in het zuidoosten van de Zwitserse staat. In 2014 kreeg de stad de titel van beste plek om te wonen. Het percentage buitenlanders is bijna de helft van de totale bevolking van de stad.

Het Meer van Genève is een onuitgesproken grens met Frankrijk. In 2009 behaalde deze prachtige stad Zwitserland de 4e plaats in de ranglijst van zeer dure steden in alle opzichten.

Bezienswaardigheden

De meest memorabele plaats in het aantrekkelijke Genève is het water, 140 meter hoog en ingesloten in een chique Jet d'Eau-fontein. Het ligt midden in het majestueuze meer dat het hart van de stad baadt. Het beste uitzicht is vanaf de pier van Bains des Paquis, die in de zomer een strand wordt. In de winter zijn er plaatsen om openbare baden te bezoeken, waar u vervolgens in het ijskoude water van het meer kunt duiken.

De stad heeft een protestantse Sint-Pietersbasiliek, een voorbeeld van de uniciteit van de Geneense architecturale activiteit. Deze tempel is ongeveer 100 jaar gebouwd. Het is ontstaan uit meerdere huizen met een gelijk aantal daken. Elk gebouw heeft zijn eigen individuele stijl in architectuur. Als je de trap naar het dak van deze kathedraal beklimt, kun je het majestueuze panorama van de hele stad zien.

Het Palais des Nations is aantrekkelijk vanwege zijn classicistische stijl en een groot aantal nationale attracties.

En het Ariana Museum kunt u unieke exposities zien van keramiek en glas van de oudste tijden tot recente tijden.

Ook een bezoek waard is de Engelse Tuin, waar u een enorme bloemenklok kunt vinden, gecreëerd als teken van respect voor de Zwitserse horlogemakers, en de Botanische Tuin met een gevarieerd aantal bloeiende planten, waarvan ongeveer 14.000 soorten.

U kunt bewonder het glazen huis "Clarte", of maak een wandeling in de prachtige Champelwijk. Velen raden aan voorbeelden van cultureel erfgoed te zien in het Petit Palais Museum of Modern Art en te genieten van de tentoonstellingen in het Rode Kruismuseum.

En op de grote markt, die alleen op woensdag en zaterdag open is, kun je prachtige souvenirs kopen, maar ook antieke meubelen, antiek en nog veel meer.

Genève weet elke toerist en gast te veroveren met zijn aantrekkelijkheid. In het rustige en afgemeten leven van buurtbewoners ligt de rust van het leven. Als de reis naar deze stad een zakelijke reden heeft, probeer er dan nog twee dagen in te blijven.

De stad zal zelfs de meest geavanceerde reiziger veroveren.