Loading icon

UNESCOs verdensarvssted. Semmering Railway, Østrig.

Semmering Railway er verdens første bjergbane. Den ældste strækning med en længde på 42 km, bygget i 1848-54, går gennem Semmeringpasset mellem Murzzuschlag og Gloggnitz i højlandet. I betragtning af det meget vanskelige terræn og betydelige højdeforskelle er det en af ​​de fremragende præstationer inden for civilingeniør i det XIX århundrede. Vejen er stadig en fuldt fungerende del af den østrigske sydlige jernbane.

Semmering-jernbanen blev bygget mellem 1848 og 1854. Cirka 20 tusinde mennesker deltog i byggeriet. Projektet er skabt af arkitekten Karl von Gega. Vejen er anlagt i en højde af 985 m over havets overflade, og på grund af kompleksiteten af ​​terrænet på denne plads var det nødvendigt at skære 14 tunneller, bygge 16 viadukter, nogle af dem i to etager, samt over en hundrede stenbroer og 11 små jernbroer. Stationer, veje og administrative strukturer er ofte bygget af gråbjerg, der er opnået under konstruktionen af ​​tunneler.

I alt er højdeforskellen langs vejen 460 meter, og på 60 % af længden er stejlheden 20-25 %, hvilket svarer til en stigning på 1 meter for 40 meter af stien. Sådanne forhold medførte helt nye tekniske aspekter af konstruktionen, og der var brug for nyt værktøj og udstyr til driften. Et nyt lokomotivdesign blev udviklet specifikt til denne vej, da standardudstyr den dag i dag ikke kan klare ekstreme løfteværdier og venderadier.

Jernbanen går gennem et meget malerisk bjergområde. Og selv under byggeriet var projektets hovedkoncept at skabe et "landskab i haven", det vil sige, at arkitekten forsøgte at opnå en harmonisk kombination af teknologi og natur. Skønheden i naturen omkring vejen har ført til udviklingen af ​​rekreativ infrastruktur langs den. I øjeblikket er Semmering et populært ski- og balneologisk resort; området er også kendt som mødestedet for verdensmesterskaberne i alpint skiløb.

Den 25. april 2012 begyndte arbejdet med byggeriet af den 27,3 km lange Semmering-tunnel. Denne tunnel bliver en omfartsvej for den 41 kilometer lange strækning af Semmering-jernbanen. Tunnelen åbnes i 2024 med en samlet pris på €3,1 mia.

For at rejse til dette smukke sted, book et hotel på https://hotelhunter.com/da/aus...