Loading icon

Hvad en turist, der besøger Bolivia for første gang, bør vide

Bolivia er placeret i Sydamerika. Landet er langt fra populære turistruter. Men hvert år stiger strømmen af ​​rejsende til dette land.
For ikke at komme i en akavet position eller en farlig situation, er det nødvendigt og nyttigt at tage hensyn til et par tips fra dem, der allerede har besøgt dette interessante land i Western Hemisphere . Her er et par af dem.

Forsigtighed og sikkerhed

De lokale myndigheder opretholder orden og sikrer sikkerheden for turister fra hele verden på det rette niveau. Overholdelse af forsigtighedsreglerne og -forskrifterne skal naturligvis altid og overalt overholdes.

Det bolivianske folk observerer laws of hospitality og respekten for andre nationer. I landets stammer, som i hele Sydamerika, opstår en følelse af afvisning af vold, røveri og tyveri. Manglende overholdelse af love gælder kun for servicesektoren. Her kan du komme ind på sager om svindel og bedrag.

Vær meget opmærksom, når du bevæger dig rundt Bolivia . Der er oprettet mange kontrolposter i landet for at bekæmpe terrorister og kriminelle. Stillingerne kontrolleres af politiet, hæren og lokale beboere. Når du stopper ved sådanne kontrolposter, skal du klart følge militærets eller politiets kommandoer og ordrer. Med turister opfører lokale retshåndhævere sig høfligt og korrekt. Kontrol af dokumenter og bagage tager som regel ikke meget tid.

Landspoliti

Der er få politienheder i landet. Men kontrol over situationen udføres overalt. Politibetjente kan ses ved alle motorvejskryds i større byer. Ordensvogternes beføjelser er meget brede. De er autoriseret til at standse og ransage alle personer og eventuelle køretøjer. Som regel står de ikke på ceremoni med de lokale. Med turister opføre sig mere forsigtigt, med respekt. For at undgå misforståelser med politiet skal du altid have identifikationsdokumenter med dig.

Politiet søger med jævne mellemrum selv hoteller, hotelværelser og turister. Eftersøgningen udføres omhyggeligt. Konvolutter åbnes, poser og pakker vendes med vrangen ud. Det er godt, hvis fremmede er til stede som vidner. Det nytter ikke at skændes med politiet. For spørgsmål og hjælp, kontakt venligst turistpolitiet. Der er tilfælde af bedrageri fra retshåndhævende myndigheders side. Dette er ikke en sjælden begivenhed.

Trafik

Landet oplever uregelmæssig trafik på vejene. Både køretøjer og fodgængere. Lokale bilister ignorerer ofte åbenlyst færdselsreglerne. Bilisters og fodgængeres manglende overholdelse af reglerne bør ikke skabe forvirring i turisternes liv. Det er nødvendigt at være opmærksom og forsigtig, ikke kun bag rattet, men også når du bevæger dig til fods. Gadernes fortove er foret med boder, bærbare boder og siddende sælgere. Når du går ned ad gaden, skal du være meget opmærksom på andre. Blandt dem er mange småtyve og lommetyve.

Husnummerering

Det er meget forvirrende, det er svært at forstå adresserne. Huse er nummereret ude af drift, som i europæiske lande. De modtager numre, når de kommer i tjeneste. Hvis der bygges et nyt blandt husene, vil dets nummer ikke følge naboens nummer i rækkefølge.

Narkotika og rygning

Brugen, og især produktionen og distributionen af ​​stoffer, betragtes som en alvorlig overtrædelse af loven i Bolivia. Denne form for forbrydelse kan straffes med en lang fængselsstraf.

Narkotika var især udbredt i landets landlige provinser. Når man er i landsbyerne, skal man være ekstremt opmærksom på, at politiet ikke er interesseret i turister.

Rygning i Bolivia er tilladt næsten alle steder. Undtagen som specifikt markeret.

Demonstrationer

Sådanne gadeoptog er ret almindelige og ikke sjældne i landet.

De udgør ikke en fare, de holdes i en fredelig atmosfære uden uroligheder. Demonstranter samles i grupper ved forskellige, selv de mindste, lejligheder. Processioner afholdes roligt og uden brud på ordensreglerne på offentlige steder. De ledsages som regel af sange, farverige optrædener, demonstration af outfits.

Tips

Penge over prisen betales på næsten alle hoteller og kroer, caféer og restauranter samt i taxaer eller for tjenester andre steder. Deres beløb er cirka fem til ti procent af prisen.

Hvis hotellet eller restauranten tilhører en høj kategori, er belønningsbeløbet i første omgang inkluderet i regningen. I sådanne virksomheder er det ikke nødvendigt at betale over regningen. Det er det samme i en taxa, det er nok at runde betalingen for turen op.