Loading icon

Wat een toerist die Bolivia voor het eerst bezoekt moet weten

Bolivia ligt in Zuid-Amerika. Het land is verre van populaire toeristische routes. Maar elk jaar neemt de stroom reizigers naar dit land toe.
Om niet in een lastige positie of een gevaarlijke situatie te komen, is het noodzakelijk en nuttig om rekening te houden met een paar tips van degenen die dit interessante al hebben bezocht land van het westelijk halfrond. Hier zijn er een paar.

Voorzichtigheid en veiligheid

Lokale autoriteiten handhaven de orde en zorgen voor de veiligheid van toeristen van over de hele wereld op het juiste niveau. Uiteraard moet de naleving van de regels en voorschriften van voorzorg altijd en overal worden nageleefd.

Het Boliviaanse volk observeert de< a href="https://en.wikipedia.org/wiki/Hospitality_law">wetten van gastvrijheid en respect voor andere landen. In de stammen van het land, zoals in heel Zuid-Amerika, wordt een gevoel van afwijzing van geweld, diefstal en diefstal opgevoed. Niet-naleving van wetten geldt alleen voor de dienstensector. Hier kunt u informatie krijgen over gevallen van fraude en bedrog.

Er moet goed op worden gelet wanneer u zich door Bolivia verplaatst. In het land zijn veel controleposten ingericht om terroristen en criminelen te bestrijden. De posten worden gecontroleerd door de politie, het leger en omwonenden. Wanneer u stopt bij dergelijke controleposten, dient u duidelijk de bevelen en bevelen van het leger of de politie op te volgen. Met toeristen gedragen lokale wetshandhavers zich beleefd en correct. Het controleren van documenten en bagage kost in de regel niet veel tijd.

Landelijke politie

Er zijn maar weinig politie-eenheden in het land. Maar controle over de situatie wordt overal uitgevoerd. Politieagenten zijn te zien op alle kruispunten van snelwegen in grote steden. De bevoegdheden van de bewakers van de orde zijn zeer breed. Ze zijn bevoegd om alle mensen en voertuigen te stoppen en te fouilleren. In de regel staan ​​ze niet op ceremonie met de lokale bevolking. Met toeristen gedragen zich voorzichtiger, met respect. Om misverstanden met de politie te voorkomen, moet u altijd identificatiedocumenten bij u hebben.

De politie doorzoekt regelmatig hotels, hotelkamers, toeristen zelf. Er wordt zorgvuldig gezocht. Enveloppen worden geopend, tassen en pakjes worden binnenstebuiten gekeerd. Het is goed als vreemden als getuigen aanwezig zijn. Het heeft geen zin om met de politie in discussie te gaan. Voor vragen en hulp kunt u contact opnemen met de toeristenpolitie. Er zijn gevallen van fraude door wetshandhavers. Dit komt niet zelden voor.

Verkeer

Het land heeft te maken met onregelmatig verkeer op de wegen. Zowel auto als voetganger. Lokale chauffeurs negeren vaak openlijk de verkeersregels. Het niet naleven van de regels door chauffeurs en voetgangers mag het leven van toeristen niet in verwarring brengen. Het is noodzakelijk om oplettend en voorzichtig te zijn, niet alleen achter het stuur, maar ook wanneer u zich te voet verplaatst. De trottoirs van de straten zijn bekleed met kraampjes, draagbare kraampjes en zittende verkopers. Als je over straat loopt, moet je erg oplettend zijn voor anderen. Onder hen zijn veel kruimeldieven en zakkenrollers.

Huisnummering

Het is erg verwarrend, het is moeilijk om de adressen te begrijpen. Huizen zijn niet op volgorde genummerd, zoals in Europese landen. Ze krijgen nummers als ze in dienst komen. Als er een nieuwe tussen de huizen wordt gebouwd, volgt het nummer niet op volgorde van het nummer van de buren.

Drugs en roken

Het gebruik, en vooral de productie en distributie van drugs, wordt in Bolivia beschouwd als een ernstige overtreding van de wet. Op dit soort misdaad staat een lange gevangenisstraf.

Drugs waren vooral wijdverbreid op het platteland provincies van het land. In de dorpen moet men uiterst voorzichtig zijn dat de politie niet geïnteresseerd is in toeristen.

Roken in Bolivia is op bijna alle plaatsen toegestaan. Behalve zoals specifiek aangegeven.

Demonstraties

Dergelijke processies op straat zijn heel gewoon en niet zeldzaam in het land.

Ze vormen geen gevaar, ze worden in een vreedzame atmosfeer gehouden, zonder enige onrust. Demonstranten verzamelen zich in groepen bij verschillende, zelfs de kleinste, gelegenheden. Op openbare plaatsen worden processies rustig en zonder overtredingen van de gedragsregels gehouden. Ze gaan in de regel vergezeld van liedjes, kleurrijke uitvoeringen, demonstraties van outfits.

Tips

Geld boven de prijs wordt betaald in bijna alle hotels en herbergen, cafés en restaurants, maar ook in taxi's of voor diensten elders. Hun bedrag is ongeveer vijf tot tien procent van de kosten.

Als het hotel of restaurant tot een hoge categorie behoort, wordt het beloningsbedrag in eerste instantie in de rekening opgenomen. In dergelijke vestigingen is het niet nodig om meer te betalen dan de rekening. Het is hetzelfde in een taxi, het is voldoende om het bedrag van de betaling voor de reis naar boven af ​​te ronden.