Loading icon

Kokosøen

Coconut Island tiltrækker ikke kun pirater, men også naturskatte. Coconut Island, Isla del Coco på spansk, er berømt over hele verden af ​​flere forskellige årsager. Ifølge historiske kilder var denne costaricanske ø engang et gemmested for pirater, og skaberne af Jurassic Park valgte den til flere scener i filmen på grund af dens uberørte og vilde natur.

Enhver, der kommer til øen på jagt efter tabte skatte eller magisk natur, skal have tilladelse til at gøre det. Dette er en strengt beskyttet nationalpark.
Øen er hjemsted for mange unikke plante- og insektarter.

Beliggende i Stillehavet tiltrækker Costa Rica s Cocos Island skattejægere, der leder efter piratskatte, som siges at omfatte en guldstatue af Jomfru Maria i naturlig størrelse. Men der er en stor hage i jagten på skatte. Det er generelt forbudt at grave på øen. På grund af dets unikke dyreliv er Isla del Coco blevet erklæret en National Park of Costa Rica .

Området er ikke anerkendt som permanent beboet, kun parkbetjente, der ledsager turister, bor her. Det har flere ferskvandsvandfald samt en række forskellige fauna og flora. Det omkringliggende havvand er især berømt blandt videnskabsmænd for topografi, undervandsliv, vegetation, herunder forskellige typer hajer, delfiner og fisk.

På grund af dens særlige geografiske placering vokser op til 70 endemiske plantearter og over 60 unikke insektarter på øen.

Øen, der blev opdaget i 1526, har et specifikt mikroklima, der er forskelligt fra alle andre formationer i området, hvorfor den er så populær og unik.
I 1997 blev Isla del Coco opført som et naturmonument og endda nomineret som et af verdens 7 naturlige vidundere. Dette er et paradis, ikke kun for besøgende, men også for manuskriptforfattere, kunstnere, naturelskere.

Enhver, der ønsker at komme på den, skal tage en 36-timers havcruise og have tilladelse fra parkvagterne. Men et besøg på denne unikke regnskovsø er bestemt det værd.

Generelt er ikke kun Cocos Island, men hele Costa Rica et rigtigt paradis i Mellemamerika. Hvordan er den så forskellig fra sine naboer og måske fra alle lignende destinationer? Der er ingen herreløse hunde, der løber rundt her, intet affald ligger rundt omkring, klimaanlæg virker i busserne, folk bevæger sig i dem på en organiseret måde, som i Europa. Der er busstationer, affald sorteres.

Costa Rica er fantastisk til feriegæster. En af grundene er, at dette land er stilfuldt, folk og regering bekymrer sig om naturressourcer, folk er rigere, mere uddannede og mere nysgerrige. Den anden grund til, at skarer af turister strømmer hertil, er tydelig fra den første - det er naturen. Cirka 1/3 af landets territorium er under en eller anden naturbeskyttelse.

Den tredje grund er, at costaricanerne ikke er dumme og fremmer turisme på alle mulige måder. Inden du går ind i hver nationalpark, kan du få en bid mad på en restaurant, og alle større strande har udlejning af liggestole.

Uanset hvor du går, vil du være omgivet af maleriske hjørner, rene vandkilder, masser af grønne områder og ro. Kort sagt vil Cocos Island og Costa Rica generelt opfylde alle dine ønsker med hensyn til inspektion af territoriet, underholdning og forfriskninger.