Loading icon

Coconut Island

Coconut Island lockar inte bara pirater utan också naturskatter. Coconut Island, Isla del Coco på spanska, är känd över hela världen av flera olika anledningar. Enligt historiska källor var denna costaricanska ö en gång ett gömställe för pirater, och skaparna av Jurassic Park valde den för flera scener i filmen på grund av dess orörda och vilda natur .

Alla som kommer till ön på jakt efter förlorade skatter eller magisk natur måste få tillstånd att göra det. Detta är en strikt skyddad nationalpark.
Ön är hem för många unika växt- och insektsarter.

Beläget i Stilla havet, lockar Costa Ricas Cocos Island skattjägare som letar efter piratskatter, som sägs innehålla en guldstaty av Jungfru Maria i naturlig storlek . Men det finns en stor hake i jakten på skatter. Det är generellt förbjudet att gräva på ön. På grund av sitt unika djurliv har Isla del Coco förklarats vara Costa Ricas nationalpark.

Området är inte erkänt som permanent bebott, bara parkvakter som följer med turister bor här. Den har flera sötvattensvattenfall, samt en mängd olika fauna och flora. Det omgivande havsvattnet är särskilt känt bland forskare för topografi, undervattensliv, växtlighet, inklusive olika typer av hajar, delfiner och fiskar.

På grund av dess speciella geografiska läge växer upp till 70 endemiska växtarter och över 60 unika insektsarter på ön.

Ön, som upptäcktes 1526, har ett specifikt mikroklimat som skiljer sig från alla andra formationer i området, vilket är anledningen till att den är så populär och unik.
1997 listades Isla del Coco som ett naturminne och till och med nominerad som ett av världens 7 naturliga underverk. Detta är ett paradis inte bara för besökare, utan också för manusförfattare, artister, naturälskare.

Alla som vill komma på den måste ta en 36-timmars havskryssning och ha tillstånd från parkvakterna. Men ett besök på denna unika regnskogsö är definitivt värt det.

I allmänhet är inte bara Cocos Island, utan hela Costa Rica ett riktigt paradis i Centralamerika. Hur skiljer sig den så från sina grannar och kanske från alla liknande destinationer? Det är inga herrelösa hundar som springer omkring här, inget skräp ligger runt, luftkonditionering fungerar i bussarna, folk rör sig i dem på ett organiserat sätt, som i Europa. Det finns busstationer, sopor sorteras.

Costa Rica är perfekt för semesterfirare. En av anledningarna är att detta land är stilfullt, människor och myndigheter bryr sig om naturresurser, människor är rikare, mer utbildade och mer nyfikna. Den andra anledningen till att massor av turister strömmar hit är tydligt från den första - det här är naturen. Ungefär 1/3 av landets territorium är under ett eller annat naturskydd.

Det tredje skälet är att costaricaner inte är dumma och främjar turism på alla möjliga sätt. Innan du går in i varje nationalpark kan du ta en bit mat på en restaurang, och alla större stränder har solstolar att hyra.

Var du än går kommer du att vara omgiven av pittoreska hörn, rena vattenkällor, massor av grönska och lugn. Med ett ord, Cocos Island och Costa Rica i allmänhet kommer att uppfylla alla dina önskemål angående inspektion av territoriet, underhållning och förfriskningar.