Loading icon

Kokos Eiland

Coconut Island trekt niet alleen piraten aan, maar ook natuurlijke schatten. Coconut Island, Isla del Coco in het Spaans, is om verschillende redenen over de hele wereld beroemd. Volgens historische bronnen was dit Costa Ricaanse eiland ooit een schuilplaats voor piraten, en de makers van Jurassic Park kozen het voor verschillende scènes in de film vanwege de ongerepte en wilde natuur .

Iedereen die naar het eiland komt op zoek naar verloren schatten of magische natuur, moet hiervoor toestemming krijgen. Dit is een strikt beschermd nationaal park.
Het eiland herbergt vele unieke planten- en insectensoorten.

Het Cocos-eiland in Costa Rica ligt in de Stille Oceaan en trekt schattenjagers aan die op zoek zijn naar piratenschatten, waaronder een levensgroot gouden beeld van de Maagd Maria . Maar er is één groot probleem bij het zoeken naar schatten. Het is over het algemeen verboden om op het eiland te graven. Vanwege de unieke fauna is Isla del Coco uitgeroepen tot Nationaal Park van Costa Rica.

Het gebied wordt niet erkend als permanent bewoond, hier wonen alleen parkwachters die toeristen vergezellen. Het heeft verschillende zoetwaterwatervallen, evenals een verscheidenheid aan fauna en flora. Het omringende zeewater is vooral beroemd onder wetenschappers vanwege de topografie, het onderwaterleven, de vegetatie, waaronder verschillende soorten haaien, dolfijnen en vissen.

Vanwege de speciale geografische ligging groeien er tot 70 endemische plantensoorten en meer dan 60 unieke insectensoorten op het eiland.

Het eiland, ontdekt in 1526, heeft een specifiek microklimaat dat anders is dan alle andere formaties in het gebied, en daarom is het zo populair en uniek.
In 1997 werd Isla del Coco vermeld als een natuurlijk monument en zelfs genomineerd als een van de 7 natuurwonderen van de wereld. Dit is niet alleen een paradijs voor bezoekers, maar ook voor scenarioschrijvers, kunstenaars, natuurliefhebbers.

Iedereen die erop wil stappen, moet een oceaancruise van 36 uur maken en toestemming hebben van de parkwachters. Een bezoek aan dit unieke regenwoudeiland is echter zeker de moeite waard.

Over het algemeen is niet alleen Cocos Island, maar heel Costa Rica een waar paradijs in Midden-Amerika. Hoe verschilt het zo van zijn buren en misschien van alle vergelijkbare bestemmingen? Er lopen hier geen zwerfhonden rond, er ligt geen rommel, er werken airco's in de bussen, mensen verplaatsen zich er op een georganiseerde manier in, zoals in Europa. Er zijn busstations, afval wordt gesorteerd.

Costa Rica is geweldig voor vakantiegangers. Een van de redenen is dat dit land stijlvol is, mensen en overheid om natuurlijke hulpbronnen geven, mensen rijker, hoger opgeleid en leergieriger zijn. De tweede reden waarom massa's toeristen hier samenkomen, is vanaf de eerste duidelijk: dit is de natuur. Ongeveer 1/3 van het grondgebied van het land staat onder een of andere natuurbescherming.

De derde reden is dat Costa Ricanen niet dom zijn en toerisme op alle mogelijke manieren promoten. Voordat je elk nationaal park binnengaat, kun je een hapje eten in een restaurant en op elk groot strand zijn ligstoelen te huur.

Waar je ook gaat, je wordt omringd door pittoreske hoekjes, schone waterbronnen, veel groen en rust. Kortom, Cocos Island en Costa Rica in het algemeen zullen al uw wensen vervullen met betrekking tot de inspectie van het gebied, entertainment en verfrissingen.