Loading icon

Alexandria, Egypten

Alexandria er den næststørste egyptiske by med hensyn til størrelse og befolkning, kun næst efter Cairo . Men hvis Kairo er en typisk orientalsk by, så er Alexandria meget tættere på Europa i sin arkitektur og atmosfære. Byen er også unik, fordi den let appellerer til både strandelskere og dem, der er interesserede i kultur og oldtidshistorie.

Byen blev grundlagt i det 4. århundrede f.Kr. af Alexander den Store selv, som så et stort potentiale i disse lande. Og han tog ikke fejl: Byen lå i Nildeltaet ved krydset mellem de vigtigste handelsruter og blev til sidst den største egyptiske havn, et centrum for handel og kultur.

Det var herfra, at kristendommen engang begyndte at sprede sig i hele Egypt . I Alexandria er østlige og vestlige kulturer indviklet sammenflettet. I byarkitektur kan man lige så spore indflydelsen fra islam og kristendom, og moskeer her sameksisterer ofte med koptiske kirker.

Her står græske restauranter og arabiske caféer, moderne skyskrabere og århundreder gamle bygninger side om side, og diverse kulturelle og historiske monumenter er uoverskuelige. Alexandria er dog også berømt for sine strande. Deres samlede længde i byen er omkring 20 km, og strandene uden for byen fylder næsten det samme antal. Der er gratis adgang til byens strande, men de ser alle sammen velplejede ud. Hvert hotel har desuden sin egen strand - de adskiller sig alle fra hinanden, både med hensyn til faciliteter og dækning.

Hvis du skal bruge meget tid på at slappe af på havet, så når du vælger et hotel, er det er bedre at finde ud af på forhånd, hvilken strand der er i nærheden - sandet eller shelly. Alexandria er bestemt ikke egnet til en rolig og afsondret ferie. Byens befolkning er mere end 4 millioner mennesker, der er en stor havn, og livet er i fuld gang dag og nat.

Og hvis der om sommeren bor her elskere af strande og hav, så om vinteren lystsejlere fra hele verden , såvel som historieinteresserede, skynder sig hertil.

På dette tidspunkt er der ingen kvælende varme, og vejret er det bedste, der befordrer lange og spændende udflugter rundt i området. En af de mest populære sådanne udflugter er en tur langs vestkysten. Turen tager næsten hele dagen og inkluderer et besøg i ruinerne af templet Osiris, samt søen Mariut, hvor fyrtårnet fra den ptolemæiske æra er bevaret. Arkæologer anser det for at være en kopi af det berømte fyrtårn i Alexandria, som engang var kendt som et af verdens syv vidundere.

Rental cars in Egypt