Loading icon

Alexandrië, Egypte

Alexandrië is de tweede grootste Egyptische stad in termen van grootte en bevolking, de tweede alleen voor Caïro. Maar als Caïro een typisch oosterse stad is, dan staat Alexandrië qua architectuur en sfeer veel dichter bij Europa. De stad is ook uniek omdat het zowel strandliefhebbers als diegenen die geïnteresseerd zijn in cultuur en oude geschiedenis gemakkelijk zal aanspreken.

De stad werd in de 4e eeuw voor Christus gesticht door Alexander de Grote zelf, die grote potentieel in deze landen. En hij vergiste zich niet: de stad lag in de Nijldelta op het kruispunt van de belangrijkste handelsroutes en veranderde uiteindelijk in de grootste Egyptische haven, een centrum van handel en cultuur.

Van hieruit is het christendom ooit begonnen te verspreiden over Egypte. In Alexandrië zijn oosterse en westerse culturen nauw met elkaar verweven. In stedelijke architectuur kan men evenzeer de invloed van de islam en het christendom traceren, en moskeeën hier bestaan ​​vaak naast Koptische kerken.

Hier, Griekse restaurants en Arabische cafés, moderne wolkenkrabbers en eeuwenoude gebouwen staan ​​zij aan zij, en verschillende culturele en historische monumenten zijn niet te overzien. Alexandrië is echter ook beroemd om zijn stranden. Hun totale lengte binnen de stad is ongeveer 20 km, en de stranden buiten de stad beslaan bijna hetzelfde aantal. De toegang tot de stadsstranden is gratis, maar ze zien er allemaal verzorgd uit. Ook heeft elk hotel zijn eigen strand - ze verschillen allemaal van elkaar, zowel wat betreft voorzieningen als dekking.

Als je veel gaat uitgeven tijd ontspannen aan zee, dan is het bij het kiezen van een hotel beter om van tevoren uit te zoeken welk strand in de buurt is - zanderig of shelly. Alexandrië is zeker niet geschikt voor een rustige en afgelegen vakantie. De stad heeft meer dan 4 miljoen inwoners, er is een grote haven en het leven is dag en nacht in volle gang.

En als in de zomer liefhebbers van stranden en de zee leeft hier, dan komen in de winter zeilers van over de hele wereld, evenals mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, hierheen.

Op dit moment is er geen zinderende hitte, en het weer is het beste bevorderlijk voor lange en spannende excursies in de omgeving. Een van de meest populaire excursies is een tocht langs de westkust. De reis duurt bijna de hele dag en omvat een bezoek aan de ruïnes van de tempel van Osiris, evenals het meer van Mariut, waar de vuurtoren van het Ptolemaeïsche tijdperk bewaard is gebleven. Archeologen beschouwen het als een replica van de beroemde vuurtoren van Alexandrië, die ooit bekend stond als een van de zeven wereldwonderen.

Huurauto's in Egypte