Loading icon

Vietnam. Cuchi tunneler

I nærheden af ​​den vietnamesiske by Ho Chi Minh City er der en unik bygning fra det tyvende århundrede - Cu Chi-tunnelerne. De blev brugt som defensive strukturer under Vietnamkrigen. Takket være disse huller kunne partisanerne lave uventede angreb på fjender og forsvinde sporløst i fangehullets hemmelige netværk.

I dag er Cu Chi-tunnelerne en enestående turistattraktion, som giver dig mulighed for at lære en masse interessante ting om livet i vietnamesiske partisaner. Turister, der har været på denne udflugt, befinder sig i en stor underjordisk by, som tjente som ly for hundredtusindvis af vietnamesere i krigsårene.

Den samlede længde af underjordiske mandehuller når to hundrede kilometer, og længden er ti meter. Under jorden var der tidligere boligkvarterer, køkkener, militærhovedkvarterer, våbenværksteder, hospitaler, mødelokaler og varehuse.

Indgangene til tunnelerne blev gjort meget smalle, så kun én tynd vietnameser kunne klatre gennem hullet, og ikke store fjendtlige soldater. I dag er nogle indgange blevet udvidet for at give besøgende mulighed for at trænge sig igennem. Nogle steder skal rejsende kravle på alle fire, men når du først er indenfor, kan du nyde rummeligheden.

Udenfor var tunnelens træindgange maskeret med jord, grene, derudover var der undervandsindgange. I hele det underjordiske kompleks er der åbninger for luft at komme ind. Nogle dele af Kucha var udstyret med elektrisk belysning.

Med hensyn til fjenderne, der stadig formåede at komme ind i tunnelen, havde de det svært, fangehullet var fyldt med fælder i form af strækmærker med granater, gruber med udstående pæle, rum med slanger og skorpioner.

Nu er nogle af udstillingerne flyttet udenfor, så turister, der ikke vil ned i tunnelen kan se dem. Blandt disse udstillinger er der våben, forskellige fælder. Der er også mannequiner, der demonstrerer processen med fremstilling af sprængstoffer og rispapir.

The best excursions in Vietnam

Car hire in Ho Chi Minh City