Loading icon

Vietnam. Cuchi-tunnels

In de buurt van de Vietnamese stad Ho Chi Minh-stad staat een uniek gebouw uit de twintigste eeuw - de Cu Chi-tunnels. Ze werden gebruikt als verdedigingswerken tijdens de oorlog in Vietnam. Dankzij deze gaten konden de partizanen onverwachte aanvallen op vijanden uitvoeren en spoorloos verdwijnen in de geheime netwerken van de kerker.

Tegenwoordig zijn de Cu Chi-tunnels een uitstekende toeristische attractie, waardoor je veel kunt leren interessante dingen over het leven van de Vietnamese partizanen. Toeristen die op deze excursie zijn gegaan, bevinden zich in een grote ondergrondse stad, die tijdens de oorlogsjaren als schuilplaats diende voor honderdduizenden Vietnamezen.

De totale lengte van ondergrondse mangaten bereikt twee honderd kilometer, en de lengte is tien meter. Ondergronds waren er woonvertrekken, keukens, militaire hoofdkwartieren, wapenateliers, ziekenhuizen, vergaderruimten en magazijnen.

De ingangen van de tunnels waren zeer smal zodat slechts één dunne Vietnamees door het gat kon klimmen, en geen grote vijandelijke soldaten. Tegenwoordig zijn sommige ingangen verbreed om bezoekers door te laten. Op sommige plekken moeten reizigers op handen en voeten kruipen, maar eenmaal binnen kun je genieten van de ruimtelijkheid.

Buiten de houten ingangen van de tunnel waren gemaskeerd met aarde, takken, daarnaast waren er onderwateringangen. Door het hele ondergrondse complex zijn openingen voor lucht om binnen te komen. Sommige delen van Kucha waren uitgerust met elektrische verlichting.

Wat betreft de vijanden die er nog in slaagden de tunnel in, ze hadden het moeilijk, de kerker zat vol vallen in de vorm van striae met granaten, kuilen met uitstekende staken, kamers met slangen en schorpioenen.

Nu zijn enkele exposities verplaatst buiten zodat toeristen die niet de tunnel in willen, ze kunnen zien. Onder deze exposities bevinden zich wapens, verschillende vallen. Er zijn ook mannequins die het proces van het maken van explosieven en rijstpapier demonstreren.

De beste excursies in Vietnam

Autoverhuur in Ho Chi Minh-stad