Loading icon

Het Belvedere Paleis en Park Complex in Wenen is een echte pracht die tot in onze tijd bewaard is gebleven

Als je in Wenen bent, moet je zeker een bezoek brengen aan het Belvedere Palace and Park Complex, dat echt een "prachtig uitzicht" biedt, wat uitkijkpunt betekent in het Italiaans.

Het grootschalige complex met de prachtige Boven- en Benedenpaleizen, fantastische fonteinen, veel sculpturen, een park en tuinen verrukken met zijn architectuur, meesterlijk ontworpen buitenkant.

Het is interessant om op het grondgebied van het complex te wandelen met een gids die je over de geschiedenis zal vertellen over de oprichting en het bestaan ​​van het Belvedere, over de Nationale Oostenrijkse schilderijengalerij in het Bovenpaleis, met beroemde werken, meesterwerken van de schilderkunst van Duitse en Oostenrijkse kunstenaars.


Hier kun je schilderijen uit vele tijdperken zien, van de middeleeuwen tot de 21e eeuw. En in het Benedenpaleis van de Belvedere zijn tijdelijke tentoonstellingen van schilderijen te vinden, er worden vaak verschillende vieringen gehouden. Het is ook leuk om zonder enige excursie in het park te wandelen, op een van de vele bankjes te zitten om te genieten van de aanschouwing van de prachtige paleisarchitectuur, fonteinen met prachtige sculpturale composities.


Het Belvedere-complex werd aan het begin van de 18e eeuw gebouwd door de Oostenrijkse architect-ingenieur Luka von Hildebrandt in opdracht van de toen beroemde Oostenrijkse commandant met de titel Prins Eugene van Savoye.


De architect gebruikte de traditionele kenmerken van de barokke stijl bij de constructie van de Upper en Lower Paleizen, waar rechte lijnen van gevels en rijke ornamentele decoraties acceptabel zijn. Het paleiscomplex werd opgevat als de residentie van de prins en Hildebrandt belichaamde het idee van de grootsheid en militaire glorie van de commandant in het project.


Inderdaad, het geheel van paleizen, parken en fonteinen lijkt op het Franse Versailles. Leden van de familie van de Franse monarch, die in de revolutie van 1789 voor de woede van het volk vluchtte, vonden hier onderdak.


Na de dood van de prins werd het Belvedere gekocht door de gekroonde Maria Theresa. Het is opmerkelijk dat in onze tijd, namelijk in mei 1955, de Onafhankelijkheidsverklaring van Oostenrijk werd ondertekend in de Boven-Belvedere.


Zorg ervoor dat u door het kilometerslange Belvedere-park loopt, dat is ontworpen en uitgevoerd als een typisch Frans park met een symmetrische uitstraling, met verschillende niveaus van terrassen. Het park heeft goed geplande tuinen met bomen, hagen, bloemstukken, gazons, sculpturen, fonteinen, watervallen.


De flora van het park vormt een heel alpine ecosysteem, met meer dan 4000 plantensoorten worden gebruikt. In het centrale deel van het park bevindt zich de belangrijkste watervalfontein, waar een prachtige compositie met mythologische figuren is gemaakt.


Sculpturen van nimfen, tritonen en feniksen met vrouwelijke gezichten sieren het park, de fonteinen van de complex, wat er nog meer charme en aristocratie aan toevoegt. Het is opmerkelijk dat de dochters van rijke families van aristocraten van Wenen poseerden voor de creatie van sculpturen in het park en fonteinen, en vonden het een eer om eeuwenlang te zijn ingeprent in de marmeren meesterwerken van het Belvedere.


Het is fijn dat bezoeken en wandelingen in het Belvedere-parkcomplex gratis zijn, zodat iedereen de kans krijgt om zijn pracht te zien en ervan te genieten.

Imperial Treasury - rondleidingen in Wenen https://foxiepass.com/en/ austr...

Vind en boek zelf uw hotel in Wenen hier