Loading icon

Guatemala - een prachtig land van bergen, regenwoud en vulkanen

Guatemala is een land van bergen, regenwoud en vulkanen. Het is geweldig om het landschap te zien veranderen terwijl je van stad naar stad reist. Antigua Guatemala heeft geplaveide straten zoals Europa, terwijl Guatemala-Stad modern en bruisend is. Er zijn overal prachtige meren en vulkanen in dit land!

Antigua Guatemala

Antigua Guatemala staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het ligt in de bergen en het is een gezellige koloniale stad met authentieke prachtige hotels. Het heeft een bloeiende kunstscène waar je van moet profiteren terwijl je daar bent!

Guatemala Stad

Guatemala Stad is de hoofdstad van Guatemala, gelegen in de Vallei van Guatemala. De stad ligt op een hoogte van 2.300 meter (7.500 voet) boven zeeniveau en is aan alle kanten omgeven door vulkanen, behalve aan één kant waar het aansluit op de provincie Peten. Guatemala-Stad heeft een subtropisch hooglandklimaat met het hele jaar door milde temperaturen (tussen 15C-25C). Hoewel het tijdens de wintermaanden (december - februari) behoorlijk koud kan worden, hoeven de meeste mensen zich geen zorgen te maken over het inpakken van warme kleding, tenzij je een van die vulkanen wilt beklimmen!

Panajachel

Panajachel is een klein stadje in de hooglanden van Guatemala, gelegen aan het meer van Atitlan. De stad is beroemd geworden vanwege het prachtige uitzicht op het meer en de omliggende vulkanen. Het is ook een van de populairste toeristische bestemmingen van Guatemala en trekt bezoekers van over de hele wereld die hier komen om te genieten van de ontspannen sfeer van Panajachel en te profiteren van de vele activiteiten.

Puerto Quetzal

Puerto Quetzal is een havenstad aan de Stille Oceaan, net ten zuiden van Guatemala-Stad. Het is een populaire toeristenbestemming en staat bekend om zijn stranden, maar er is hier ook genoeg te doen als je op zoek bent naar iets actievers dan zonnebaden. Je kunt op verschillende plaatsen langs het strand van Playa Barra del Colorado surfplanken of kajaks huren; geniet van paardrijden door weelderige bossen; verken nabijgelegen grotten gevuld met stalactieten en stalagmieten; ga met een rits over het bladerdak van het regenwoud; bezoek een vlinderkwekerij (er zijn er veel in dit gebied); ga vogels kijken in Tikal National Park...de lijst gaat maar door!

Er zijn veel manieren om u te verplaatsen in Puerto Quetzal: te voet of met de fiets door de stad; per taxi of bus naar omliggende dorpen; zelfs per boot over Lake Atitlan, waar u van bovenaf prachtige uitzichten zult zien terwijl u geniet van een diner aan boord van een van de drie restaurants die rondvaarten rond hun boten aanbieden.

San Juan La Laguna

San Juan La Laguna is een dorp in het departement Solola van Guatemala. Het is ook bekend als San Juan La Laguna en San Juan La Laguna Iximche. De stad ligt op een hoogte van 2100 meter (6900 voet). De naam "San Juan" komt van de patroonheilige die werd geboren op 23 juni (Sint-Jansdag). De lokale bevolking heeft hun tradities, gewoonten en overtuigingen in de loop van de tijd behouden dankzij hun isolatie van andere regio's van Guatemala waar ze beïnvloed konden worden door andere culturen of religies.

San Pedro La Laguna

San Pedro La Laguna is een klein stadje in het departement Sololá, gelegen aan het meer van Atitlán. Het is een van de mooiste meren ter wereld en een populaire toeristische bestemming.

Santa Cruz La Laguna

Santa Cruz La Laguna is een prachtige stad, waar genoeg te zien en te doen is. De stad is omgeven door bergen, dus er is van alle kanten een geweldig uitzicht. Er zijn ook verschillende meren in de omgeving die u kunt bezoeken, evenals enkele vulkanen in de buurt. Er zijn veel kleine winkeltjes waar je souvenirs of lekker eten kunt kopen! Als u wilt ontspannen na een hele dag op verkenning te zijn geweest, zijn er verschillende restaurants waar u kunt aanschuiven voor het diner of gewoon een drankje kunt drinken met vrienden.

Guatemala is een land van bergen, regenwoud en vulkanen

Guatemala is een land van bergen, regenwoud en vulkanen. Het is een mix van Spaanse en Maya-culturen die wordt weerspiegeld in het eten, de mensen en het landschap. Het klimaat is het hele jaar door mild met een gemiddelde temperatuur van 24C (75F). In de hooglanden kan het 's nachts koud worden, terwijl het aan de kust overdag meestal warm is, maar 's nachts afkoelt. Het eten is hier heerlijk! Je vindt er alles, van taco's tot tamales, elke dag vers geserveerd met veel pittige sauzen - perfect om je honger te stillen na een wandeling over een van de vulkanen van Guatemala of het verkennen van het regenwoud!

Guatemala is een land van bergen, regenwoud en vulkanen. Het is de thuisbasis van enkele van de mooiste landschappen in Midden-Amerika, evenals Maya-ruïnes die duizenden jaren geleden dateren. De Guatemalteekse cultuur kan het beste worden gezien in steden als Antigua Guatemala en Guatemala-Stad, waar nog veel koloniale gebouwen staan.