Loading icon

Guatemala - et fantastisk land med fjell, regnskog og vulkaner

Guatemala er et land med fjell, regnskog og vulkaner. Det er utrolig å se landskapet endre seg når du reiser fra by til by. Antigua Guatemala har brosteinsbelagte gater som Europa, mens Guatemala by er moderne og travle. Det er vakre innsjøer og vulkaner overalt hvor du ser i dette landet!

Antigua Guatemala

Antigua Guatemala er et UNESCOs verdensarvliste. Den ligger i fjellene, og det er en koselig koloniby med autentiske fantastiske hoteller. Den har en blomstrende kunstscene som du bør dra nytte av mens du er der!

Guatemala City

Guatemala City er hovedstaden i Guatemala, som ligger i Guatemala-dalen. Byen ligger på en høyde på 2300 meter over havet og er omgitt av vulkaner på alle sider bortsett fra den ene siden der den forbinder med Peten-provinsen. Guatemala City har et subtropisk høylandsklima med milde temperaturer året rundt (mellom 15C-25C). Selv om det kan bli ganske kaldt i vintermånedene (desember - februar), trenger de fleste ikke å bekymre seg for å pakke varme klær med mindre du ønsker å vandre opp en av disse vulkanene!

Panajachel

Panajachel er en liten by i det guatemalanske høylandet, som ligger ved Atitlan-sjøen. Byen har blitt kjent for sin vakre utsikt over innsjøen og de omkringliggende vulkanene. Det er også et av Guatemalas mest populære turistmål, og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som kommer hit for å nyte Panajachels avslappende atmosfære og dra nytte av de mange aktivitetene.

Puerto Quetzal

Puerto Quetzal er en havneby ved Stillehavet, som ligger like sør for Guatemala City. Det er et populært turistmål og er kjent for sine strender, men det er også mye å gjøre her hvis du leter etter noe mer aktivt enn å sole seg. Du kan leie surfebrett eller kajakker flere steder langs Playa Barra del Colorado-stranden; nyt ridning gjennom frodige skoger; utforske nærliggende huler fylt med stalaktitter og stalagmitter; gå zip lining over regnskogen baldakin; besøke en sommerfuglfarm (det er mange i dette området); gå på fugletitting i Tikal nasjonalpark...listen fortsetter!

Det er mange måter å komme seg rundt i Puerto Quetzal: til fots eller på sykkel gjennom byen; med taxi eller buss ut til omkringliggende landsbyer; selv via båt over Atitlan-sjøen, hvor du vil se vakker utsikt ovenfra mens du nyter middagen ombord på en av tre restauranter som tilbyr turer rundt båtene deres.

San Juan La Laguna

San Juan La Laguna er en landsby i Solola-avdelingen i Guatemala. Det er også kjent som San Juan La Laguna og San Juan La Laguna Iximche. Byen ligger i en høyde av 2100 meter (6900 fot). Navnet "San Juan" kommer fra dens skytshelgen som ble født 23. juni (Sankt Johannes' dag). Lokalbefolkningen har bevart sine tradisjoner, skikker og tro over tid takket være deres isolasjon fra andre regioner i Guatemala hvor de kan bli påvirket av andre kulturer eller religioner.

San Pedro La Laguna

San Pedro La Laguna er en liten by i departementet Sololá, som ligger ved innsjøen Atitlán. Det er en av de vakreste innsjøene i verden og et populært turistmål.

Santa Cruz La Laguna

Santa Cruz La Laguna er en vakker by, med mye å se og gjøre. Byen er omgitt av fjell, så det er flott utsikt fra alle kanter. Det er også flere innsjøer i området som du kan besøke, samt noen vulkaner i nærheten. Det er mange små butikker hvor du kan kjøpe suvenirer eller deilig mat! Hvis du vil slappe av etter å ha vært ute og utforsket hele dagen, finnes det flere restauranter hvor du kan sette deg ned til middag eller bare ta en drink med venner.

Guatemala er et land med fjell, regnskog og vulkaner

Guatemala er et land med fjell, regnskog og vulkaner. Det er en blanding av spansk og mayakultur som gjenspeiles i maten, menneskene og landskapet. Klimaet er mildt året rundt med en gjennomsnittstemperatur på 24C (75F). I høylandet kan det bli kaldt om natten mens det på kysten pleier å være varmt om dagen, men avkjøles om natten. Maten her er deilig! Du finner alt fra taco til tamales servert fersk hver dag med mange krydrede sauser på toppen – perfekt for å tilfredsstille appetitten etter å ha gått en av Guatemalas vulkaner eller utforsket regnskogen!

Guatemala er et land med fjell, regnskog og vulkaner. Det er hjem til noen av de vakreste landskapene i Mellom-Amerika, samt Maya-ruiner som dateres tilbake for tusenvis av år siden. Guatemalas kultur kan best sees i byer som Antigua Guatemala og Guatemala City, hvor det er mange kolonibygninger som fortsatt står i dag.