Loading icon

Top 9 attracties in Reykjavik

Terwijl je in Reykjavik bent, heb je altijd de keuze uit vele opties voor wat je moet doen. Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, wordt omgeven door een schilderachtig landschap dat een aantal interessante en vermakelijke sightseeingroutes toevoegt. Hieronder geven we een lijst van negen hoofdattracties van de hoofdstad van IJsland.

Blue Lagoon

Het beroemde IJslandse geothermische kuuroord Blue Lagoon is een van de meest bezochte attracties van het eiland. Het resort ligt op 40 minuten van Reykjavik en 20 minuten van de internationale luchthaven van Keflavik. Geothermische bronnen bevinden zich in gestolde lavastromen. Het warme water van de bronnen is rijk aan mineralen en mineralen (zoals zwavel en siliciumdioxide) die helpen bij de behandeling van een aantal huidziekten. De thermale bronnen zijn bij elk weertype van 's morgens vroeg tot 's avonds laat open voor het publiek.

Winkelen

Winkelen voor lokale ambachten en designerwinkels is een geweldige manier om de tijd te doden. Het Kringlan-winkelcentrum is een van de grootste in de IJslandse hoofdstad. U kunt ook een van de 150 IJslandse souvenirwinkels bezoeken. De beste IJslandse bontkleding wordt verkocht bij de prestigieuze "Eggert" op Sklavrdustgur 38. Onthoud dat als u de Norden Voyager Card gebruikt, u een aantal kortingen kunt krijgen in IJsland.

Walvissen spotten

Een van de meest adembenemende natuurlijke ervaringen van IJsland is walvissen spotten op volle zee. In Reykjavik kun je een aantal aanbiedingen vinden om een ​​walvisexcursie te kopen. Het seizoen om walvissen te spotten in IJsland duurt van eind maart tot eind oktober. Sommige touroperators bieden ook vissen op volle zee aan, waaronder walvissen spotten.

Nachtleven in Reykjavik

Het nachtleven in Reykjavik begint vrij laat (nachtclubs en bars openen meestal na middernacht). De hoofdstad van IJsland heeft talloze bars, nachtclubs, pubs en nachtlevenrestaurants waar je je kunt vermaken.

Perlan

Perlan is een uniek gebouw in Reykjavik. Perlan is gebouwd in 1988. In het gebouw bevindt zich een kunstmatige spuitende geiser, een wintertuin en een aantal ruimten voor beurzen, tentoonstellingen en concerten. Op de vierde verdieping van Perlan staat een uitkijktoren, op de hoeken staan ​​speciale panoramische telescopen. Boven de uitkijktoren bevindt zich een bijzondere glazen koepel, waarbinnen zich een ronddraaiend restaurant bevindt. Ook op de vierde verdieping is een aantal souvenir- en cadeauwinkels. Bovendien bevindt zich op het grondgebied van Perlan het Saga-museum, gewijd aan de geschiedenis van IJsland en het leven van de oude IJslanders.

Musea in Reykjavik

Musea in Reykjavik zijn ideaal voor familiebezoeken. Het Nationaal Museum en het Saga Museum laten je op een interactieve manier kennismaken met de oude geschiedenis van het eiland, je leert over de geschiedenis van de IJslandse Vikingen, hun manier van leven en gebruiken. In het stadsmuseum van Reykjavik kun je een speciale buitenvoorstelling zien die is gewijd aan het leven van de oude IJslanders. Het Reykjavik City Museum is het grootste openluchtmuseum van IJsland. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van Reykjavik en IJsland van de oudheid tot heden. Naast historische musea kunt u een bezoek brengen aan het Reykjavík Art Museum, gewijd aan beeldende kunst, evenals de Harbour House-filialen en het Sculpture Museum in Laugardalur.

Kerk van Hallgrímur

Hallgrimskirkja (of Hallgrímur-kerk) is een Lutherse kerk in het centrum van Reykjavík. Hallgrímskirkja is het vierde hoogste gebouw in Reykjavik en is overal in de stad te zien. De hoogte van het gebouw is 74,5 meter. De naam van het gebouw komt van de naam van de lutherse predikant Hallgrímur Pétursson, die in de 17e eeuw in IJsland woonde. De bouw van de kerk begon in 1945 en werd uiteindelijk pas in 1986 voltooid. Voor het gebouw staat een monument voor de Scandinavische navigator Leif de Gelukkige. Binnen in de kerk staat een mechanisch orgel met meer dan 5.000 pijpen.

Videy Island

Gelegen in de buurt van Reykjavik, het eiland Videy is een van de meest interessante historische plaatsen in IJsland. Het eiland ligt op een paar minuten varen van de stad. Het eiland Videy werd aan het begin van de 10e eeuw bewoond. Tijdens de middeleeuwen huisvestte het eiland het klooster van St. Augustine, dat diende als bedevaartsoord. Op het eiland staat het oudste stenen gebouw van IJsland, het Videijarstofa-huis, gebouwd in 1755. Het gebouw herbergt een restaurant. Het eiland staat bekend om zijn vele wandelpaden en paden, evenals de overvloed aan broedende vogels. In totaal leven er ongeveer 30 soorten vogels op het eiland.

Embankment en Mount Esya

Reykjavik ligt aan de oceaan en de promenade is een geweldige plek om te wandelen, joggen, fietsen of skaten.

In de buurt van de noordelijke kustlijn, Op 10 kilometer van Reykjavik ligt een vulkanische bergkam of Mount Esja (Esja), een populaire plek onder toeristen en klimmers. De hoogte van de berg Esja is 914 meter, de berg staat bekend om zijn bijna het hele jaar door (behalve in de zomer) sneeuwbedekking.