Loading icon

Topp 9 sevärdheter i Reykjavik

Medan du är i Reykjavik har du alltid ett urval av många alternativ för vad du ska göra. Reykjavik, Islands huvudstad, är omgiven av ett pittoreskt landskap som lägger till ett antal intressanta och underhållande sightseeingvägar. Nedan ger vi en lista över nio huvudattraktioner i Islands huvudstad.

Blå lagunen

Den berömda isländska geotermiska kurorten Blå lagunen är en av öns mest besökta attraktioner. Anläggningen ligger 40 minuter från Reykjavik och 20 minuter från Keflaviks internationella flygplats. Geotermiska källor är belägna i stelnade lavaflöden. Det varma vattnet i källorna är rikt på mineraler och mineraler (som svavel och kiseldioxid) som hjälper till att behandla ett antal hudsjukdomar. Termiska källor är öppna för allmänheten från tidig morgon till sen kväll i alla väder.

Shopping

Att handla lokalt hantverk och designerbutiker är ett bra sätt att fördriva tiden. Köpcentret Kringlan är ett av de största i den isländska huvudstaden. Du kan också besöka en av de 150 isländska souvenirbutikerna. De bästa isländska pälskläderna säljs på prestigefyllda "Eggert" på Sklavrdustgur 38. Kom ihåg att om du använder Norden Voyager Card kan du få ett antal rabatter på Island.

Valskådning

En av Islands mest hisnande naturupplevelser är valskådning på öppet hav. I Reykjavik kan du hitta ett antal erbjudanden om att köpa en valskådningstur. Valskådningssäsongen på Island varar från slutet av mars till slutet av oktober. Vissa researrangörer kan också erbjuda höghavsfiske, vilket inkluderar valskådning.

Nattliv i Reykjavik

Nattlivet i Reykjavik börjar ganska sent (nattklubbar och barer öppnar mest efter midnatt). Islands huvudstad har otaliga barer, nattklubbar, pubar och nattlivsrestauranger där du kan ha kul.

Perlan stark>

Perlan är en unik byggnad i Reykjavik. Perlan byggdes 1988. Inne i byggnaden finns en konstgjord sprutande gejser, en vinterträdgård samt ett antal lokaler för mässor, utställningar och konserter. På fjärde våningen i Perlan finns ett observationstorn, i vars hörn speciella panoramateleskop är placerade. Ovanför utsiktstornet finns en speciell glaskupol, inuti vilken det finns en roterande restaurang. På fjärde våningen finns också ett antal souvenir- och presentbutiker. Dessutom ligger Sagamuseet, tillägnat Islands historia och de gamla islänningarnas liv, också på Perlans territorium.

Museer i Reykjavik

Museer i Reykjavik är perfekta för familjebesök. Nationalmuseet och Sagamuseet kommer att introducera dig till öns antika historia på ett interaktivt sätt, du kan lära dig om de isländska vikingarnas historia, deras sätt att leva och seder. På Reykjaviks stadsmuseum kan du se en speciell utomhusföreställning tillägnad livet för de gamla islänningarna. Reykjaviks stadsmuseum är det största friluftsmuseet på Island. Museet är tillägnat Reykjaviks och Islands historia från antiken till idag. Förutom historiska museer kan du besöka Reykjavíks konstmuseum, tillägnat bildkonst, samt dess Harbour House-filialer och skulpturmuseet i Laugardalur.

Hallgríms kyrka

Hallgrimskirkja (eller Hallgrímskyrkan) är en luthersk kyrka som ligger i centrala Reykjavík. Hallgrímskirkja är den fjärde högsta byggnaden i Reykjavik och kan ses var som helst i staden. Byggnadens höjd är 74,5 meter. Namnet på byggnaden kommer från namnet på den lutherske predikanten Hallgrímur Pétursson, som bodde på Island på 1600-talet. Bygget av kyrkan påbörjades 1945 och slutfördes slutligen först 1986. Framför byggnaden finns ett monument över den skandinaviske navigatören Leif den Lyckliga. Inne i kyrkan finns en mekanisk orgel med mer än 5 000 pipor.

Videy Island

Belägen nära Reykjavik, ön Videy är en av de mest intressanta historiska platser på Island. Ön ligger några minuters segling från staden. Ön Videy var bebodd i början av 900-talet. Under medeltiden inrymde ön klostret St Augustine, som fungerade som ett pilgrimsfärdsobjekt. På ön finns den äldsta stenbyggnaden på Island, Videijarstofa House, byggt 1755. Byggnaden rymmer en restaurang. Ön är känd för sina många vandringsleder och stigar, samt det överflöd av häckande fåglar. Totalt lever cirka 30 fågelarter på ön.

Banken och berget Esya

Reykjavik ligger vid havet och strandpromenaden är en utmärkt plats för promenader, jogging, cykling eller rullskridskor.

Nära den norra kustlinjen, 10 kilometer från Reykjavik finns en vulkanisk ås eller Esjaberget (Esja), som är en populär plats bland turister och klättrare. Höjden på berget Esja är 914 meter, berget är känt för sitt snötäcke nästan året runt (förutom sommaren).