Loading icon

Vandfald Wuchang-Su

Et unikt træk ved Uchan-Su er, at det er det højeste vandfald ikke kun på Krim-halvøens territorium, men også i hele den europæiske del af Russia og det tidligere USSR generelt. Vandfaldet ligger nær Jalta. Vejen til Wuchang-Su er en smal serpentin, der løber mellem stejle bjergskråninger. En malerisk naturpark støder op til vandfaldet, langs hvilken stien til Wuchang-Su går. Vegetationen her er primært repræsenteret af de berømte og unikke Palassa fyrretræer - høje og majestætiske.

Meget ofte er fyrretræer placeret på klipper og stejle skråninger og danner en slags amfiteater i dette unikke naturreservat. Fyr fylder den lokale luft med en fantastisk aroma og danner i kombination med havluft et unikt mikroklima.

Om sommeren tørrer Wuchang-Su vandstrømmen mærkbart op og bliver til et par små jetfly . Men dette fænomen har også sit plus - du kan komme tæt på vandfaldet uden at begrænse din udsigt til observationsdækket. Men alligevel er det smukkeste og mest majestætiske vandfald tættere på april, i perioden med højvande i bjergfloder.

Den kan også få fuld styrke efter kraftig regn. I denne periode kan lyden af ​​vand nemt høres en kilometer fra selve vandfaldet. Vandfaldets højde er 98 meter. I solrigt vejr ser et naturligt fænomen særligt fascinerende ud, takket være regnbuen. Observationsdækket er i sådanne perioder næsten helt dækket af vandstøv.

For at se faldet af den første kaskade af vandfaldet skal du op ad trappen og følg stien gennem passagen. En attraktion her er en ørnefigur monteret på husets tag - en del af vandindtagsstrukturen.

De formår at binde bånd på den, hvilket er ekstremt usikkert, fordi. der er risiko for at falde ned på stenene. Her kan du allerede observere vandfaldet ikke fra bunden og op, men omvendt. Skuespillet er fascinerende på sin egen måde. Fra kanten af ​​klippen kan du se, hvordan små portioner vand flyver op på stenene og i stykker strømmer ned fra klipperne. Det bliver tydeligt, hvorfor vandfaldet hedder sådan, for hvis man oversætter fra Krim-tataren, får man "flyvende vand".

Vandfaldet er en integreret del af flodlejet af samme navn og er placeret i en højde af 380 meter over havets overflade. Wuchang-Su er ikke uden sin skønhed om vinteren. Hvis temperaturen falder til lave niveauer, bliver vandfaldet til et isfald. I 80'erne af forrige århundrede blev det samme isfald endda erobret af en sovjetisk klatrer, som foretog den første ekstreme opstigning til toppen.

Sightseeing tours in Anapa

Excursions in Gelendzhik