Loading icon

Kenmerken van catering in Griekenland

Griekenland is een van de meest populaire toeristische bestemmingen. Het trekt niet alleen door de aanwezigheid van prachtige stranden, de natuur, het heerlijke klimaat, de overvloed aan bezienswaardigheden, maar ook door de voortreffelijke keuken. En het is beter om vooraf kennis te maken met de culinaire gewoonten van de Grieken en de plaatsen waar je de gerechten van de nationale keuken kunt proeven.

De inheemse bevolking van Hellas houdt van lekker en overvloedig eten. Ze doen dit elke dag, maar slechts één keer per dag en in de regel 's avonds. Overdag drinken de Grieken koffie en een snack op een kaastaart - tyropita.

En met het begin van de avond komt het feest van de maag, vlees- en vislekkernijen verschijnen op tafel, noodzakelijkerwijs salades met een overvloed van groenten en fruit, wijn. Het diner duurt enkele uren, in aangenaam gezelschap en ongehaast gesprek. Een traditie die zijn oorsprong vindt in de oudheid, toen mannen zich na een dag hard werken verzamelden voor symposia.


Alles is duidelijk bij de lokale bevolking. Maar hoe zit het met toeristen? Koop bij de aanschaf van een reispakket naar Griekenland geen all-inclusive rondreis. Onthoud uzelf niet van de mogelijkheid om tijdens uw vakantie een Grieks restaurant of taverne te bezoeken om echte frappe te proeven - lokale koffie, geniet van een verscheidenheid aan kazen en heerlijke wijnen. Alleen zo kun je 's avonds in de taverne, op het geluid van muziek, Griekenland proeven!

Laten we horecazaken eens nader bekijken

Taverna's
zijn tavernes of cafés, dus ons oor is meer vertrouwd. De tavernes zijn zeker in folkloristische stijl ingericht. Maar het menu is anders, er zijn ook Europese etablissementen. U kunt direct op straat kennis maken met de menukaart, deze wordt in het raam of op de deur geplaatst. In veel Griekse tavernes worden bezoekers uitgenodigd om de keuken binnen te gaan, waar je het hele proces van het bereiden van je gerecht kunt zien.

Psistaria is ook een café, maar in een andere categorie. In dergelijke etablissementen kunt u Griekse barbecue, gebraden en gegrild vlees proeven.

Estiatorio is al een restaurant met een meer gevarieerd menu. Maar het lokale ontwerp is bewaard gebleven en weergegeven door bijvoorbeeld zelfgemaakte damasten tafelkleden.

Ouzeria is een minicafé. Hier kunt u een snelle snack nuttigen met een glas lokale ouze (ouzo), anijswodka. En als tussendoortje krijg je mezedes aangeboden - een assortiment van olijven en fetakaas. In ouzeria kun je ook zeevruchten proeven, zoals ingelegde octopus.

Galaktopoleia zijn winkels met zuivelproducten voor wie graag zelf kookt. In dergelijke winkels verkopen ze echter kant-en-klare koffie, thee en je kunt hier ook voor een zacht prijsje ontbijten. Galaktopoleia is 's morgens vroeg open en werkt tot de avond.

Liefhebbers van snoep moeten naar zaharoplasteia gaan. Wat je hier niet vindt, zijn deze winkels een waar feest voor de zoetekauw. Al het lekkers kan ter plaatse worden geproefd, omdat de zaharoplasteia een zitcafetaria heeft.

Tijdens je vakantie in Griekenland moet je zeker een bezoek brengen aan de markt, waar de verscheidenheid aan producten geweldig is en de prijzen lager zijn dan in winkels . Alle producten zijn ter plaatse te proeven.

Zoals je al begreep, is Griekenland een gastronomisch paradijs!

Athene: gastronomische rondleidingen

Heraklion: gastronomische rondleidingen