Loading icon

Filippijnen - paradijselijke stranden, uitstekende keuken en kleurrijke festivals

Boracay en Palawan zijn twee Filippijnse eilanden met stranden die in de top 10 van de prestigieuze reisranglijst staan ​​die door Cond Nast Traveler is gepubliceerd op basis van stemmen van lezers. De beroemde eilanden zijn niet de enige plaatsen in de Filippijnse archipel die een paradijs zijn voor liefhebbers van surfen, duiken en tijd doorbrengen in de buurt van de hete oceaan.

Filipijnen - de mooiste eilanden

White Beach op Boracay Island en El Nido Coast op Palawan Island - deze twee stranden staan ​​respectievelijk op de 2e en 9e plaats de 25 mooiste stranden ter wereld. Deze prijs is des te waardevoller omdat de Cond Nast Traveler-beoordeling is gebaseerd op een jaarlijkse stem van toeristen en reizigers van over de hele wereld.

Boracay Island is een favoriete toeristische bestemming

Boracay Island is een echt paradijs voor fotografen - wit zand, kristalhelder water, weelderige junglevegetatie. White Beach, minder dan vijf kilometer lang, met zijn prachtige grotten, restaurants en nachtclubs direct aan het water, is het populairste strand van het eiland.

Palawan-eiland - Azië- Caraïben

Palawan Island is nog steeds een onontgonnen plek, ondanks het feit dat het al vele jaren op de eerste posities van de lezersbeoordeling staat. Alleen in de kuststrook van El Nido zijn er ongeveer 50 witte zandstranden, en het is bijna onmogelijk om de beste te kiezen. Het water is op zijn beurt zo blauw dat de Caribische Zee ernaast modderig lijkt.

Siargao is een plek voor surfers

Beroemde eilanden en stranden zijn slechts enkele van de attracties die de Filippijnen elke toerist te bieden heeft. Fans van surfen en windsurfen moeten zeker een bezoek brengen aan het eiland Siargao, dat drie jaar geleden de titel van het mooiste eiland ter wereld won. Watersportliefhebbers zijn er dol op, inclusief het feit dat het klein is - slechts 437 vierkante kilometer en in één dag kan worden omcirkeld.

Het is vol met vele charmante baaien met turquoise wateren en hier ontstaan ​​hoge golven vanwege de wind. Met de ontwikkeling van surfen zijn er veel moderne resorts gecreëerd, niet alleen voor surfers. Gewone reizigers komen hier ook, want er zijn hier veel ongewone bezienswaardigheden - bijvoorbeeld Sohoton Bay, een gebied van 60 hectare op het eiland Bucas Grande, of een aantal zeegrotten.

Bohol is voor duikliefhebbers

Bohol, evenals enkele tientallen kleine eilanden eromheen, biedt iets andere attracties. Het onderscheidende kenmerk zijn de zogenaamde chocoladeheuvels - een gebied van 50 vierkante kilometer waar het gras in de zomer bruin wordt.

Bohol zal ook liefhebbers van ongewone fauna aanspreken - hier kun je de kleinste primaten ontmoeten - Filippijnse spookdiertjes. Deze schattige, donzige wezens zijn ongeveer zo groot als de duim van een volwassene en zijn 's nachts actief. Aan de andere kant moeten koraalrifliefhebbers gaan duiken en snorkelen rond de eilanden Panglao, Balicasag en Kabilao.

Pampanga is een eiland voor fijnproevers

Als je de authentieke Filippijnse keuken wilt proeven, moet je Pampanga bezoeken. Geen wonder dat het de culinaire hoofdstad van de Filippijnen wordt genoemd, waar de beste lokale gerechten worden geserveerd. Onder hen is sizig van gehakte varkensoren, wangen en lever. De tweede reden om Pampanga te bezoeken is het culturele aanbod in de vorm van zeer interessante festivals.

Tijdens de feestdagen is er een groot lantaarnfestival en een heteluchtballonfestival. De gezinsvriendelijke bestemming is op zijn beurt themaparken en resorts zoals Aqua Planet, Fontana Water Park en Sandbox. Pampanga is ook de perfecte plek om een ​​pauze te nemen van de drukte van uw verblijf in de nabijgelegen hoofdstad van de Filippijnen, Manilla.