Loading icon

Filippinerna - himmelska stränder, utmärkt mat och färgglada festivaler

Boracay och Palawan är två filippinska öar med stränder som är i topp 10 av de prestigefyllda reserankningarna publicerade av Cond Nast Traveler baserat på läsarröster. De berömda öarna är inte de enda platserna i den filippinska skärgården som är ett paradis för älskare av surfing, dykning och tillbringa tid nära det varma havet.

Filippinerna - de vackraste öarna

White Beach på Boracay ön och El Nido Coast på Palawan Island - dessa två stränder är rankade 2:a respektive 9:a bland de 25 vackraste stränderna i världen. Denna utmärkelse är desto mer värdefull eftersom Cond Nast Traveler-betyget är baserat på en årlig omröstning av turister och resenärer från hela världen.

Boracay Island är ett populärt turistmål

Boracay Island är ett riktigt paradis för fotografer - vit sand, kristallklart vatten, frodig djungelvegetation. White Beach, mindre än fem kilometer lång, med sina underbara grottor, restauranger och nattklubbar som ligger precis vid vattnet, är öns populäraste strand.

Palawan Island - Asien- Karibien

Palawan Island är fortfarande en outforskad plats, trots att den i många år har legat på första plats i läsarens betyg. Bara i El Nidos kustremsa finns ett 50-tal vita sandstränder, och det är nästan omöjligt att välja den bästa. I sin tur är vattnet så blått att Karibiska havet verkar lerigt bredvid det.

Siargao är en plats för surfare

Kända öar och stränder är bara några av attraktionerna som Filippinerna har att erbjuda varje turist. Fans av surfing och vindsurfing bör definitivt besöka ön Siargao, som vann titeln som den vackraste ön i världen för tre år sedan. Vattensportentusiaster älskar den, inklusive det faktum att den är liten - bara 437 kvadratkilometer och kan cirklas in på en dag.

Den är full av många charmiga vikar med turkost vatten, och höga vågor bildas här på grund av vindförhållandena. Med utvecklingen av surfing har många moderna resorter skapats inte bara för surfare. Hit kommer också vanliga resenärer, eftersom det finns många ovanliga sevärdheter här - till exempel Sohoton Bay, ett område på 60 hektar på ön Bucas Grande, eller ett antal havsgrottor.

Bohol är för dykintusiaster

Bohol, liksom flera dussin små öar som omger den, erbjuder lite olika attraktioner. Dess utmärkande drag är de så kallade chokladkullarna - ett område på 50 kvadratkilometer där gräset blir brunt på sommaren.

Bohol kommer också att tilltala älskare av ovanlig fauna - här kan du träffa de minsta primaterna - filippinska tarsiers. Dessa söta, fluffiga varelser är ungefär lika stora som en vuxens tumme och är aktiva på natten. Å andra sidan bör korallrevsälskare dyka och snorkla runt öarna Panglao, Balicasag och Kabilao.

Pampanga är en ö för gourmeter

Om du vill smaka på äkta filippinsk mat bör du besöka Pampanga. Inte konstigt att det kallas Filippinernas kulinariska huvudstad, där de bästa lokala rätterna serveras. Bland dem är sizig från hackade grisöron, kinder och lever. Den andra anledningen att besöka Pampanga är det kulturella utbudet i form av extremt intressanta festivaler.

Under julhelgen finns en stor lyktfestival och en luftballongfestival. Det familjevänliga resmålet är i sin tur nöjesparker och resorter som Aqua Planet, Fontana Water Park och Sandbox. Pampanga är också den perfekta platsen för att ta en paus från det liv och rörelse under din vistelse i Filippinernas närliggande huvudstad, Manila.