Loading icon

Baikal

Baikal wordt de parel van Siberië genoemd en Rusland, dit meer is een echt natuurwonder. Baikal is het oudste van de meren - de leeftijd wordt geschat op meer dan 25 miljoen jaar - en het diepste meer ter wereld.

Het beslaat een oppervlakte van 31.500 km2, op het diepste punt is het 1642 m , en de gemiddelde diepte is 730 m. Baikal is ontstaan ​​als gevolg van de beweging van tektonische platen.

Het unieke uitzicht wordt niet alleen geboden door het kristalheldere water van de Balkan, maar ook door de besneeuwde bergtoppen en bossen rondom de meren.

Van herfst tot lente , Baikal is bevroren en in de zomermaanden varieert de gemiddelde watertemperatuur aan het oppervlak van 8 tot 9°C. Vanuit het westen wordt het meer omringd door het Balkangebergte, vanuit het oosten door het Burghergebergte en vanuit het zuiden en zuidoosten wordt het meer omringd door het Khamar Daban-gebergte.

Van alle bergen stromen 336 rivieren het Baikalmeer in, en slechts één rivier stroomt uit - de Angara. De uitzonderlijke rijkdom van de natuurlijke wateren van het meer bevestigt de diversiteit aan soorten en organismen die erin leven.

Volgens het onderzoek In Baikal leven ongeveer 2630 soorten flora en fauna. Onder hen zijn meer dan de helft endemische soorten die nergens anders ter wereld voorkomen, bijvoorbeeld: Balkan foka, Balkantaling, Baikal omul en head.

Sinds 1996, Baikal en de omliggende gebieden zijn opgenomen in de UNESCO World Cultural and Natural Heritage List.

Rondleidingen en dagtochten in Moskou

Goedkope autoverhuur in Rusland