Loading icon

Baikal

Baikal kallas Sibiriens pärla och Ryssland, denna sjö är ett verkligt naturens mirakel. Baikal är den äldsta av sjöarna - dess ålder uppskattas till mer än 25 miljoner år - och den djupaste sjön i världen.

Den upptar en yta på 31 500 km2, på dess djupaste punkt är den 1642 m , och dess genomsnittliga djup är 730 m. Baikal uppstod som ett resultat av rörelsen av tektoniska plattor.

Den unika utsikten ges inte bara av det kristallklara Balkanvattnet, utan också av de snötäckta bergstopparna och skogarna som omger sjöarna.

Från höst till vår , Baikal är fruset och under sommarmånaderna varierar den genomsnittliga vattentemperaturen på ytan från 8 till 9°C. Från väster omges sjön av Balkanbergen, från öster av Burgherbergen, och från söder och sydost omges tanken av bergskedjan Khamar Daban.

Av alla berg rinner 336 floder in i Bajkalsjön, och bara en floden rinner ut - Angara. Den exceptionella rikedomen i sjöns naturliga vatten bekräftar mångfalden av arter och organismer som lever i den.

Enligt studien , omkring 2 630 arter av flora och fauna lever i Baikal. Bland dem är mer än hälften endemiska arter som inte finns någon annanstans i världen, till exempel: Balkan foka, Balkan kricka, Baikal omul och huvud.

Sedan 1996, Baikal och de omgivande områdena har inkluderats i UNESCO listan över världskultur- och naturarv.

Guidade turer och dagsturer i Moskva

Billig biluthyrning i Ryssland