Loading icon

Baikal

Baikal kalles Sibirs perle og Russland, denne innsjøen er et virkelig naturmirakel. Baikal er den eldste av innsjøene - dens alder er anslått til mer enn 25 millioner år - og den dypeste innsjøen i verden.

Det okkuperer et område på 31 500 km2, på det dypeste punktet er det 1642 m , og dens gjennomsnittlige dybde er 730 m. Baikal oppsto som et resultat av bevegelsen av tektoniske plater.

Den unike utsikten leveres ikke bare av det krystallklare Balkanvannet, men også av de snødekte fjelltoppene og skogene rundt innsjøene.

Fra høst til vår , Baikal er frosset, og i sommermånedene varierer den gjennomsnittlige vanntemperaturen på overflaten fra 8 til 9°C. Fra vest er innsjøen omgitt av Balkanfjellene, fra øst av Burgher-fjellene, og fra sør og sørøst er tanken omgitt av Khamar Daban-fjellkjeden.

Av alle fjellene renner 336 elver inn i Baikalsjøen, og bare én elven renner ut - Angara. Den eksepsjonelle rikdommen til det naturlige vannet i innsjøen bekrefter mangfoldet av arter og organismer som lever i den.

I følge studien , rundt 2630 arter av flora og fauna lever i Baikal. Blant dem er mer enn halvparten endemiske arter som ikke finnes andre steder i verden, for eksempel: Balkan foka, Balkan teal, Baikal omul og hode.

Siden 1996, Baikal og områdene rundt er inkludert i UNESCO listen over verdens kultur- og naturarv.

Guide turer og dagsturer i Moskva

Billig leiebil i Russland