Loading icon

Land of the Dragon Descendants - 12 bedste ting at gøre i Vietnam

Vietnam er en rig gammel kultur, fantastiske naturlandskaber, usædvanlige arkitektoniske strukturer og århundreder gamle traditioner. Her kan du perfekt kombinere sightseeing med en strandferie, naturskønne bjergvandringer og ekstreme eventyr.

Monkey Island Hon Lao

Hon Lao Island
er en tidligere abeplanteskole, hvor dyr blev opdrættet til zoologiske haver. Da virksomheden gik konkurs i 1990, blev makakerne sat ud i naturen. Gennem årene er deres befolkning steget betydeligt. Nu lever omkring 2000 dyr i reservatet. Her kan du se makaker i deres naturlige habitat og tage smukke billeder. Aber er ikke bange for mennesker og tager gerne godbidder fra hænderne, som kan købes ved indgangen til parken. Øen er også vært for cirkusforestillinger for børn med trænede hunde og aber. Efter en gåtur kan du spise frokost på en café og solbade på stranden.

Ho Chi Minh City

Dette er en overfyldt og larmende storby med en unik asiatisk smag. De fleste af Ho Chi Minhs seværdigheder kan udforskes til fods. Sørg for at besøge genforeningspaladset, Guds Moders katedral, Ben Thanh-markedet, zoologisk have og Khao Dai-tempelkomplekset. Udstillingen af museet for krigsofre illustrerer en af de mest tragiske begivenheder i landets historie. Nattelivselskere vil elske Bui Vien Street, hvor barer, restauranter og klubber åbner om natten.

Cu Chi-tunneler

The Cu Chi tunnel network
begyndte at blive bygget så tidligt som i 1940'erne. Under Vietnamkrigen blev de brugt af Viet Cong-soldater som et hemmeligt gemmested. Efter at have brudt igennem mange passager skabte de en labyrint i tre niveauer. Her er beboelse, lagerbygninger, køkkener, hovedkvarter og værksteder. En del af Cu Chi-tunnelerne er åbne for turister og er blevet omdannet til et museum. Enhver kan prøve at gå gennem de smalle passager, hvor man kun skal bevæge sig ved at bøje sig ned. Udgangen fra labyrinten er i junglen. Et særligt ventilationssystem blev skabt i tunnelerne. Bambusrør blev brugt som luftkanaler, som på overfladen var forklædt som myretuer. Væggene blev pudset med ler for at forhindre, at passagerne brændte.

Golden Bridge in Da Nang

Den gyldne bro på Ba Na-bakkerne er en af Vietnams nye seværdigheder. Den blev åbnet i 2018. Broen er lavet i form af et gyldent bånd, som er understøttet af Guds kæmpehænder strakt ud af jorden. Den Gyldne Bro blev ikke kun skabt for at tiltrække turister. Den forbinder svævebanestationen med Thien Tai-haven på toppen af bjerget. Hovedstrukturen er lavet af glas og stål, mens terrassen er lavet af massivt træ. Broen har et spænd på 150 meter og ligger i 1414 meters højde. Denne unikke attraktion kan kun nås med svævebane. Fra toppen er der en fantastisk udsigt over bjergdalene og skovene. Understøtningerne er ikke sten, men lavet af glasfiber og stål. Mos og revner er designernes idé.

Phong Nha Kebang Park

Denne unikke park ligger i den vietnamesiske provins Quang Binh. Det blev berømt for sit omfattende netværk af underjordiske grotter. Der er en stor Han Son Dung-grotte her, men at komme til den er ikke en nem opgave. Du skal gå omkring 50 kilometer, gå ned og op ad klipperne og også krydse en rivende flod. Phong Nha og Thien Son grotterne kan nås med båd, som sejler direkte ind i grotterne. Paradise Cave er let tilgængelig på motorcykel. En del af denne hule er åben for selvstændige vandreture. Efter underjordiske gåture er det rart at gå langs Nuoc Muoc-øko-stien langs floden, svømme og holde en picnic.

Hanoi

Dette er hovedstaden i Vietnam og en farverig by, der harmonisk kombinerer kinesiske, vietnamesiske og franske traditioner. I Hanoi kan du gå gennem de 36 gader, besøge Thang Long-citadellet og litteraturtemplet for at få et bedre indtryk af Vietnams historie. Som en arv fra den franske kolonisering, arvede Hanoi katedralen St. Joseph og en cafe, der serverer fantastisk kaffe og baguettes. Fans af buddhistiske helligdomme her kan besøge Jade Mountain Temple og Chan Quoc Pagoda.

Long Son Pagoda

Dette er det vigtigste buddhistiske tempel i Nha Trang og Khanh Hoa-provinsen. Pagoden stod først på toppen af Truy Thoi-bjerget. I 1900, da en stærk cyklon næsten ødelagde det, blev helligdommen flyttet til foden. Der er gratis adgang til pagoden. Selve templet er lavet i traditionel taoistisk stil, dekoreret med statuer af guder og drager, glas og keramiske mosaikker. Indeni er en stor buddhafigur i bronze.

Thien Mu Pagoda

Thien Mu Pagoda
er placeret på venstre bred af Huong-floden, 5 kilometer fra Hue. Pagoden blev bygget i 1601 af prins Nguyen Hoang. Pagodens hovedbygning er det ottekantede tårn Phuoc Duyen, 21 meter højt. Ikke langt fra tårnet ligger en pavillon med en kæmpe Dai Hung Chung-klokke. Den vejer 3285 kilo og kan høres på en afstand af 10 kilometer.

Linh Phuoc Pagoda

Dette tempelkompleks ligger nær Dalat. Den er fuldstændig dækket af en mosaik af fragmenter af porcelæn, potter, vaser, keramiske fliser og glasflasker. Alle byens indbyggere samlede efterbehandlingsmateriale til pagoden. Opførelsen af templet blev udført fra 1949 til 1952. Helligdommens hvælving er understøttet af tolv søjler. Disse søjler er viklet rundt af drager, og deres vægt er lavet af stykker farvet glas. Den berømte Dragon Garden ligger til venstre for pagoden. Her er en 49 meter lang dragefigur, som er den største i Vietnam. Det tog tolv tusinde ølflasker at dekorere dette mytiske dyr.

Linh Ung pagode

Linh Ung Pagoda er placeret i nærheden af Da Nang. Det blev bygget i det 18. århundrede og restaureret efter afslutningen af Vietnamkrigen. Du skal op ad en høj trappe og gå gennem en enorm tre-buet port for at komme ind i templets indre gårdhave. Fire dragevagter bevogter indgangen til hovedhelligdommen. Pagodens attraktion er en kæmpe statue, som kaldes Lady Buddha. Faktisk er dette barmhjertighedsgudinden Kuan Am, kvindernes protektor. Sømænd mener, at denne statue beskytter deres både mod forræderiske bølger og storme.

Cat Ba-øen

Cat Ba-øen i Halong Bay er et af de mest maleriske steder i det nordlige Vietnam og det eneste udviklede strandresort i regionen. Der er flere fiskerlandsbyer og den lille by Cat Ba Town. Det meste af øen er dog optaget af parken. Den bedste måde at komme rundt i Cat Ba er på motorcykel. Du kan også tage en lille båd hertil for at sejle rundt i Lan Ha-bugten, besøge fiskerlandsbyen og perlefarme. Vandring i nationalparkens jungle er den bedste måde at opleve Nordvietnams dyreliv på.

Mui Ne

Den tidligere fiskerlandsby Mui Ne blev et berømt feriested i det sydøstlige Vietnam efter solformørkelsen i 1995. Mellem Mui Ne og nabobyen Phan Thiet er der en lang stribe sandstrande. I dette turistområde er der hoteller, butikker, markeder, caféer og massagesaloner. Der er ingen attraktioner i selve Mui Ne, bortset fra havet og strandene, men der er røde klitter i nærheden.

Sandet her er orange, og ved solnedgang bliver det rødt. Mellem Mui Ne og Phan Thiet ligger Cham-tårnene i Tap Poshanu.