Loading icon

Land of the Dragon Descendants - 12 beste ting å gjøre i Vietnam

Vietnam er en rik gammel kultur, fantastiske naturlandskap, uvanlige arkitektoniske strukturer og århundregamle tradisjoner. Her kan du perfekt kombinere sightseeing med strandferie, naturskjønne fjellturer og ekstreme eventyr.

Monkey Island Hon Lao

Hon Lao Island
er en tidligere apebarnehage der dyr ble avlet for dyreparker. Da selskapet gikk ut av virksomheten i 1990, ble makakene sluppet ut i naturen. Gjennom årene har befolkningen deres økt betydelig. Nå lever rundt 2000 dyr i reservatet. Her kan du se makaker i deres naturlige habitat og ta vakre bilder. Aper er ikke redde for folk og tar gjerne godbiter fra hendene, som kan kjøpes ved inngangen til parken. Øya arrangerer også sirkusforestillinger for barn med trente hunder og aper. Etter en spasertur kan du spise lunsj på en kafé og sole deg på stranden.

Ho Chi Minh-byen

Dette er en overfylt og støyende metropol med en unik asiatisk smak. De fleste av Ho Chi Minhs severdigheter kan utforskes til fots. Sørg for å besøke gjenforeningspalasset, katedralen til Guds mor, Ben Thanh-markedet, dyrehagen og Khao Dai-tempelkomplekset. Utstillingen av museet for krigsofre illustrerer en av de mest tragiske hendelsene i landets historie. Utelivselskere vil elske Bui Vien Street, hvor barer, restauranter og klubber åpner om natten.

Cu Chi-tunneler

Cu Chi-tunnelnettverket
begynte å bygges allerede på 1940-tallet. Under Vietnamkrigen ble de brukt av Viet Cong-soldater som et hemmelig gjemmested. Etter å ha brutt gjennom mange passasjer, skapte de en tre-nivå labyrint. Her er boligkvarter, lager, kjøkken, hovedkontor og verksteder. En del av Cu Chi-tunnelene er åpne for turister og har blitt omgjort til museum. Hvem som helst kan prøve å gå gjennom de trange passasjene, hvor du bare må bevege deg ved å bøye deg ned. Utgangen fra labyrinten er i jungelen. Et spesielt ventilasjonssystem ble laget i tunnelene. Bambusrør ble brukt som luftkanaler, som på overflaten var forkledd som maurtuer. Veggene ble pusset med leire for å hindre at passasjene skulle brenne.

Gullbroen i Da Nang

Den gyldne broen på Ba Na-åsene er en av de nye severdighetene i Vietnam. Den ble åpnet i 2018. Broen er laget i form av et gyllent bånd, som støttes av Guds gigantiske hender strukket ut av bakken. Golden Bridge ble opprettet ikke bare for å tiltrekke seg turister. Den kobler taubanestasjonen til Thien Tai-hagen på toppen av fjellet. Hovedstrukturen er laget av glass og stål, mens terrassen er laget av heltre. Broen har et spenn på 150 meter og ligger i 1414 meters høyde. Denne unike attraksjonen kan kun nås med taubane. Fra toppen er det en fantastisk utsikt over fjelldalene og skogene. Støttene er ikke stein, men laget av glassfiber og stål. Mose og sprekker er designernes idé.

Phong Nha Kebang Park

Denne unike parken ligger i den vietnamesiske provinsen Quang Binh. Den ble kjent for sitt omfattende nettverk av underjordiske grotter. Det er en stor Han Son Dung-grotte her, men å komme til den er ikke en lett oppgave. Du må gå rundt 50 kilometer, gå ned og opp på steinene, og også krysse en rasende elv. Phong Nha og Thien Son-grottene kan nås med båt, som seiler direkte inn i grottene. Paradise Cave er lett tilgjengelig med motorsykkel. En del av denne hulen er åpen for uavhengige turer. Etter underjordiske turer er det fint å gå langs Nuoc Muoc-økostien langs elven, svømme og ha en piknik.

Hanoi

Dette er hovedstaden i Vietnam og en fargerik by som harmonisk kombinerer kinesiske, vietnamesiske og franske tradisjoner. I Hanoi kan du gå gjennom de 36 gatene, besøke Thang Long-citadellet og litteraturtempelet for å få et bedre inntrykk av Vietnams historie. Som en arv fra den franske koloniseringen, arvet Hanoi katedralen St. Joseph og en kafé som serverer fantastisk kaffe og baguetter. Fans av buddhistiske helligdommer her kan besøke Jade Mountain Temple og Chan Quoc Pagoda.

Long Son Pagoda

Dette er hovedbuddhisttempelet til Nha Trang og Khanh Hoa provins. Pagoden sto først på toppen av Truy Thoi-fjellet. I 1900, da en sterk syklon nesten ødela den, ble helligdommen flyttet til foten. Inngang til pagoden er gratis. Selve tempelet er laget i tradisjonell taoistisk stil, dekorert med statuer av guder og drager, glass og keramikkmosaikk. Inni er en stor Buddha-figur i bronse.

Thien Mu-pagoden

Thien Mu Pagoda
ligger på venstre bredd av Huong-elven, 5 kilometer fra Hue. Pagoden ble bygget i 1601 av prins Nguyen Hoang. Hovedbygningen til pagoden er det åttekantede tårnet Phuoc Duyen, 21 meter høyt. Ikke langt fra tårnet ligger en paviljong med en gigantisk Dai Hung Chung-klokke. Den veier 3285 kilo og kan høres på en avstand på 10 kilometer.

Linh Phuoc-pagoden

Dette tempelkomplekset ligger i nærheten av Dalat. Den er fullstendig dekket med en mosaikk av fragmenter av porselen, potter, vaser, keramiske fliser og glassflasker. Alle innbyggerne i byen samlet etterbehandlingsmateriale til pagoden. Byggingen av templet ble utført fra 1949 til 1952. Hvelvet til helligdommen er støttet av tolv søyler. Disse søylene er pakket rundt av drager, og vekten deres er laget av biter av farget glass. Den berømte Dragon Garden ligger til venstre for pagoden. Her er en 49 meter lang dragefigur, som er den største i Vietnam. Det tok tolv tusen ølflasker å dekorere dette mytiske dyret.

Linh Ung-pagoden

Linh Ung-pagoden ligger i nærheten av Da Nang. Det ble bygget på 1700-tallet og restaurert etter slutten av Vietnamkrigen. Du må klatre opp en høy trapp og gå gjennom en enorm trebuet port for å komme inn i den indre gårdsplassen til templet. Fire dragevakter vokter inngangen til hovedhelligdommen. Attraksjonen til pagoden er en enorm statue, som kalles Lady Buddha. Faktisk er dette barmhjertighetsgudinnen Kuan Am, kvinners skytshelgen. Sjømenn tror at denne statuen beskytter båtene deres mot forræderske bølger og stormer.

Cat Ba-øya

Cat Ba-øya i Halong Bay er et av de mest pittoreske stedene i Nord-Vietnam og det eneste utviklede strandferiestedet i området. Det er flere fiskelandsbyer og den lille byen Cat Ba Town. Imidlertid er det meste av øya okkupert av parken. Den beste måten å komme seg rundt i Cat Ba er med motorsykkel. Du kan også ta en liten båt hit for å cruise rundt Lan Ha Bay, besøke fiskelandsbyen og perlefarmer. Vandring i nasjonalparkens jungel er den beste måten å oppleve dyrelivet i Nord-Vietnam.

Mui Ne

Den tidligere fiskerlandsbyen Mui Ne ble et kjent feriested i det sørøstlige Vietnam etter 1995 solformørkelse. Mellom Mui Ne og nabobyen Phan Thiet er det en lang stripe med sandstrender. I dette turistområdet er det hoteller, butikker, markeder, kafeer og massasjesalonger. Det er ingen attraksjoner i selve Mui Ne, bortsett fra havet og strendene, men det er røde sanddyner i nærheten.

Sanden her er oransje, og ved solnedgang blir den rød. Mellom Mui Ne og Phan Thiet er Cham-tårnene i Tap Poshanu.