Loading icon

Land van de afstammelingen van de draak - 12 beste dingen om te doen in Vietnam

Vietnam is een rijke oude cultuur, verbazingwekkende natuurlijke landschappen, ongewone architectonische structuren en eeuwenoude tradities. Hier kun je sightseeing perfect combineren met een strandvakantie, mooie bergwandelingen en extreme avonturen.

Monkey Island Hon Lao

Hon Lao Island
is een voormalige apenkwekerij waar dieren werden gefokt voor dierentuinen. Toen het bedrijf in 1990 failliet ging, werden de makaken vrijgelaten in het wild. In de loop der jaren is hun bevolking aanzienlijk toegenomen. Nu leven er ongeveer 2000 dieren in het reservaat. Hier kun je makaken in hun natuurlijke habitat bekijken en prachtige foto's maken. Apen zijn niet bang voor mensen en nemen graag iets lekkers uit hun handen, dat te koop is bij de ingang van het park. Het eiland organiseert ook circusvoorstellingen voor kinderen met getrainde honden en apen. Na een wandeling kun je lunchen in een café en zonnebaden op het strand.

Ho Chi Minh-stad

Dit is een drukke en lawaaierige metropool met een uniek Aziatisch tintje. De meeste bezienswaardigheden van Ho Chi Minh kunnen te voet worden verkend. Breng zeker een bezoek aan het herenigingspaleis, de Kathedraal van de Moeder Gods, de Ben Thanh-markt, de dierentuin en het Khao Dai-tempelcomplex. De expositie van het museum van oorlogsslachtoffers illustreert een van de meest tragische gebeurtenissen in de geschiedenis van het land. Liefhebbers van het nachtleven zullen de Bui Vien-straat geweldig vinden, waar bars, restaurants en clubs 's nachts open zijn.

Cu Chi-tunnels

Het Cu Chi-tunnelnetwerk
begon al in de jaren 40 met de bouw. Tijdens de oorlog in Vietnam werden ze door Vietcong-soldaten gebruikt als geheime schuilplaats. Nadat ze door vele passages waren gebroken, creëerden ze een labyrint met drie niveaus. Hier zijn woonvertrekken, magazijnen, keukens, hoofdkantoren en werkplaatsen. Een deel van de Cu Chi-tunnels is opengesteld voor toeristen en is omgebouwd tot museum. Iedereen kan proberen door de nauwe doorgangen te lopen, waar je alleen door te bukken hoeft te bewegen. De uitgang van het doolhof is in de jungle. In de tunnels is een speciaal ventilatiesysteem gemaakt. Bamboebuizen werden gebruikt als luchtkanalen, die aan de oppervlakte waren vermomd als mierenhopen. De muren waren gepleisterd met klei om te voorkomen dat de gangen verbranden.

Gouden brug in Da Nang

De gouden brug over de Ba Na-heuvels is een van de nieuwe bezienswaardigheden van Vietnam. Het werd geopend in 2018. De brug is gemaakt in de vorm van een gouden lint, dat wordt ondersteund door de gigantische handen van God die uit de grond steken. De Gouden Brug is niet alleen gemaakt om toeristen aan te trekken. Het verbindt het kabelbaanstation met de Thien Tai-tuin op de top van de berg. De hoofdstructuur is gemaakt van glas en staal, terwijl de vlonders van massief hout zijn. De brug heeft een overspanning van 150 meter en ligt op een hoogte van 1414 meter. Deze unieke attractie is alleen per kabelbaan te bereiken. Vanaf de top is er een fantastisch uitzicht over de bergdalen en bossen. De steunen zijn niet van steen, maar van glasvezel en staal. Mos en scheuren zijn het idee van de ontwerpers.

Phong Nha Kebang-park

Dit unieke park ligt in de Vietnamese provincie Quang Binh. Het werd beroemd om zijn uitgebreide netwerk van ondergrondse grotten. Er is hier een grote Han Son Dung-grot, maar het is geen gemakkelijke taak om er te komen. Je moet ongeveer 50 kilometer lopen, de rotsen afdalen en opgaan en ook een woeste rivier oversteken. De grotten van Phong Nha en Thien Son zijn bereikbaar per boot, die rechtstreeks de grotten in vaart. Paradise Cave is gemakkelijk bereikbaar met de motor. Een deel van deze grot staat open voor onafhankelijke wandelingen. Na ondergrondse wandelingen is het leuk om langs de Nuoc Muoc-ecoroute langs de rivier te wandelen, te zwemmen en te picknicken.

Hanoi

Dit is de hoofdstad van Vietnam en een kleurrijke stad die op harmonieuze wijze Chinese, Vietnamese en Franse tradities combineert. In Hanoi kun je door de 36 Straatjes lopen, de Thang Long Citadel en de Tempel van de Literatuur bezoeken om een beter beeld te krijgen van de geschiedenis van Vietnam. Als een erfenis uit het tijdperk van de Franse kolonisatie, erfde Hanoi de kathedraal van St. Joseph en een café dat geweldige koffie en stokbrood serveert. Liefhebbers van boeddhistische heiligdommen kunnen hier de Jade Mountain Temple en de Chan Quoc Pagoda bezoeken.

Long Son Pagoda

Dit is de belangrijkste boeddhistische tempel van Nha Trang en Khanh Hoa provincie. De pagode stond eerst op de top van de berg Truy Thoi. In 1900, toen een sterke cycloon het bijna verwoestte, werd het heiligdom naar de voet verplaatst. Toegang tot de pagode is gratis. De tempel zelf is gemaakt in de traditionele taoïstische stijl, versierd met beelden van goden en draken, glas en keramische mozaïeken. Binnenin staat een grote bronzen boeddhafiguur.

Thien Mu-pagode

Thien Mu Pagoda
ligt op de linkeroever van de Huong-rivier, op 5 kilometer van Hue. De pagode werd in 1601 gebouwd door prins Nguyen Hoang. Het hoofdgebouw van de pagode is de achthoekige toren Phuoc Duyen, 21 meter hoog. Niet ver van de toren staat een paviljoen met een gigantische Dai Hung Chung-bel. Hij weegt 3285 kilogram en is te horen op een afstand van 10 kilometer.

Linh Phuoc-pagode

Dit tempelcomplex ligt in de buurt van Dalat. Het is volledig bedekt met een mozaïek van fragmenten van porselein, potten, vazen, keramische tegels en glazen flessen. Alle inwoners van de stad verzamelden afwerkingsmateriaal voor de pagode. De bouw van de tempel werd uitgevoerd van 1949 tot 1952. Het gewelf van het heiligdom wordt ondersteund door twaalf kolommen. Deze kolommen zijn omwikkeld door draken en hun schubben zijn gemaakt van stukjes gekleurd glas. De beroemde Drakentuin bevindt zich links van de pagode. Hier is een drakenfiguur van 49 meter, de grootste in Vietnam. Er waren twaalfduizend bierflesjes nodig om dit mythische dier te versieren.

Linh Ung-pagode

Linh Ung-pagode bevindt zich in de buurt van Da Nang. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en gerestaureerd na het einde van de oorlog in Vietnam. Je moet een hoge trap beklimmen en door een enorme poort met drie bogen gaan om op de binnenplaats van de tempel te komen. Vier drakenwachters bewaken de ingang van het hoofdheiligdom. De attractie van de pagode is een enorm beeld, dat de Lady Buddha wordt genoemd. In feite is dit de godin van genade Kuan Am, de patrones van de vrouw. Zeelieden geloven dat dit beeld hun boten beschermt tegen verraderlijke golven en stormen.

Cat Ba-eiland

Cat Ba-eiland in Halong Bay is een van de meest pittoreske plaatsen in Noord-Vietnam en het enige ontwikkelde strandresort in de regio. Er zijn verschillende vissersdorpjes en het kleine stadje Cat Ba Town. Het grootste deel van het eiland wordt echter ingenomen door het park. De beste manier om Cat Ba te verkennen is per motor. U kunt hier ook een kleine boot nemen om rond de Lan Ha-baai te varen, het vissersdorp en de parelkwekerijen te bezoeken. Wandelen in de jungle van het nationale park is de beste manier om de natuur van Noord-Vietnam te ervaren.

Mui Ne

Het voormalige vissersdorp Mui Ne werd na 1995 een beroemde badplaats in het zuidoosten van Vietnam zonsverduistering. Tussen Mui Ne en de naburige stad Phan Thiet ligt een lange strook zandstranden. In dit toeristische gebied zijn er hotels, winkels, markten, cafés en massagesalons. In Mui Ne zelf zijn er geen bezienswaardigheden, behalve de zee en het strand, maar er zijn wel rode duinen in de buurt.

Het zand is hier oranje, en bij zonsondergang wordt het rood. Tussen Mui Ne en Phan Thiet staan de Cham-torens van Tap Poshanu.