Loading icon

Pantanal Reserve

De Pantanal is een enorm beschermd gebied dat delen van drie staten beslaat: Bolivia, Paraguay en Brazilië. Pantanu, vertaald uit het Portugees, betekent "moeras". Maar het is niet echt een moeras. Omdat dit geen vlakte is, blijft het water hier niet hangen, maar stroomt het verder, waardoor het vruchtbare land wordt geïrrigeerd. Veel ecotoeristen bezoeken dit gebied om wilde dieren en vogels in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.

De weg van Sao Paulo, in Brazilië, naar de stad Corumba duurt 1200 kilometer. Maar de moeite is het waard.

Direct na aankomst zie je enorme vogels. Bijvoorbeeld de Braziliaanse yabiru.

De spanwijdte van deze vogel is 2,6 meter . Sommige waarnemers zeggen dat wanneer de yabiru met zijn vleugels klappert, het gefluit van de wind wordt gehoord. Na het einde van het regenseizoen worden de wateren ondiep en kunnen de vogels nu vrij vissen. Je kunt reigers en yabiru zien vissen tussen de alligators. De krokodillen zelf vinden het niet erg om op piranha's te jagen.

Bezoekers kunnen verblijven op verschillende ranches die ook dienen als hotel. Niet zelden zie je als je met de auto op pad gaat een grote anaconda in het stof op de weg liggen en zie je hoe snel hij kruipt. In lengte bereikt zo'n slang negen meter. Door zo'n intimiderend uitzicht slagen toeristen er zelden in om een ​​goede foto te maken. Het is moeilijk om dit te doen met trillende handen.

Lokale pantanheiros vervullen de rol van beide boeren en herders tegelijk. Ze kunnen ook een korte rondleiding regelen.

Om langs de rivier te varen, wordt vaak een roeiboot gebruikt om de vogels niet af te schrikken met het geluid van de motor.

Hier kun je jaguars en herten in hun natuurlijke habitat. U kunt een ongewone foto maken - ara's vreedzaam genieten van kippen en varkens.
Het is niet verwonderlijk dat veel toeristen hier komen om de natuur en de verscheidenheid aan vogels en dieren te bewonderen.