Loading icon

Pantanal Reserve

Pantanal er et enormt beskyttet område som dekker deler av tre delstater - Bolivia, Paraguay og Brasil. Pantanu, når oversatt fra portugisisk, betyr "sump". Men det er egentlig ikke en sump. Siden dette ikke er en slette, henger ikke vannet her, men renner videre og vanner det fruktbare landet. Mange økoturister besøker dette området for å beundre ville dyr og fugler i deres naturlige miljø.

Veien fra Sao Paulo, i Brasil, til byen Corumba tar 1200 kilometer. Men innsatsen er verdt det.

Umiddelbart etter ankomst kan du se enorme fugler. For eksempel den brasilianske yabiru.

Vingespennet til denne fuglen er 2,6 meter . Noen observatører sier at når yabiruen slår med vingene, høres vindens fløyte. Etter slutten av regntiden blir vannet grunt, og fuglene kan nå fiske. Du kan se hegre og yabiru fiske rett blant alligatorene. Krokodillene selv har ikke noe imot å jakte på pirajaer.

Besøkende kan bo på forskjellige rancher som også tjene som hotell. Ikke sjelden, når du legger ut på en vei med bil, kan du se en stor anakonda ligge i støvet på veien og se hvor raskt den kryper. I lengden når en slik slange ni meter. På grunn av en så skremmende utsikt, klarer sjelden turister å ta et godt bilde. Det er vanskelig å gjøre dette med skjelvende hender.

Lokale pantanheiros utfører rollen som begge bøndene og gjetere på samme tid. De kan også arrangere en kort omvisning.

For å bevege seg langs elven brukes ofte en robåt for ikke å skremme bort fuglene med støyen fra motoren.

Her kan du se jaguarer og hjort i deres naturlige habitat. Du kan ta et uvanlig bilde - araer hersker fredelig med høner og griser.
Det er ikke overraskende at mange turister kommer hit for å beundre naturen og mangfoldet av fugler og dyr.