Loading icon

Pantanal Reserve

Pantanal är ett stort skyddat område som täcker delar av tre delstater - Bolivia, Paraguay och Brasilien. Pantanu, översatt från portugisiska, betyder "träsk". Men det är inte riktigt ett träsk. Eftersom detta inte är en slätt, dröjer vattnet inte kvar här, utan rinner vidare och bevattnar den bördiga marken. Många ekoturister besöker detta område för att beundra vilda djur och fåglar i sin naturliga miljö.

Vägen från Sao Paulo, i Brasilien, till staden Corumba tar 1200 kilometer. Men ansträngningen är värt det.

Omedelbart efter ankomsten kan du se enorma fåglar. Till exempel den brasilianska yabiru.

Vingspannan för denna fågel är 2,6 meter . Vissa observatörer säger att när yabiru slår med vingarna hörs vindens vissling. Efter slutet av regnperioden blir vattnet grunt och fåglarna är nu fria att fiska. Du kan se hägrar och yabiru fiska mitt bland alligatorerna. Krokodilerna själva har inget emot att jaga pirayor.

Besökare kan bo på olika rancher som också fungera som hotell. Inte sällan kan man när man ger sig av på en väg med bil se en stor anakonda ligga i dammet på vägen och se hur snabbt den kryper. I längden når en sådan orm nio meter. På grund av en sådan skrämmande utsikt lyckas turister sällan ta ett bra foto. Det är svårt att göra det här med darrande händer.

Lokala pantanheiros utför båda böndernas roll och herdar på samma gång. De kan också ordna en kort rundtur.

För att förflytta sig längs floden används ofta en roddbåt för att inte skrämma bort fåglarna med motorljudet.

Här kan du titta på jaguarer och rådjur i deras naturliga livsmiljö. Du kan ta ett ovanligt foto - aror hyllar sig fridfullt med höns och grisar.
Det är inte förvånande att många turister kommer hit för att beundra naturen och mångfalden av fåglar och djur.